Valaistu puinen joulukalenteri, jossa Merry Christmas -teksti.

Yllätykselliset joulukalenterit

29 loka 2020 | Joulukalenterit

Tämä on yhdeksäs vuosi, kun tein kummipojalle ja hänen siskolleen joulukalenterit. Ensimmäisenä vuonna tein kalenterin pahviseen valmiina ostettuun kehikkoon, mutta seuraavana vuonna löysin nämä puiset joulukalenterit, jotka ovat kestäneet käytössä kaikki nämä vuodet. Lapset ovat nyt 11- ja 9-vuotiaat ja minun tekemät kalenterit kelpasivat edelleen. Tänä vuonna joulukalenterien teko hieman laajeni, sillä tein kalenterit myös siskontytönpojille, 4- ja 7-vuotiaat, sekä ystävälleni, joka on samanikäinen kuin minä.

Kummipojan joulukalenteriin tuli tänä vuonna täytteeksi vain karkkia, se oli hänen oma toiveensa. Kummipojan siskon toive oli Schleich-hevoset ja -välineet. Schleich-tuotteet ovat aika kalliita, joten nyt piti soveltaa. Jos olisin ostanut yksittäin Schleich-juttuja, olisi kalenterista tullut todella kallis. Teinpä siis niin, että ostin yhden Scheich-pakkauksen, jossa oli riittävästi osia jokaiseen joulukalenterin luukkuun. Onneksi pakkausten takaosassa näkyy osat ja niiden määrät. Aivan kaikki osat eivät mahtuneet kalenteriluukkuihin. Sellaisten päivien kohdalla luukussa on lappu, jossa lukee esimerkiksi ”Avaa pussi numero 7”. Kalenterin mukaan laitoin jouluisen lahjakassin, jonka sisällä nämä luukkuihin mahtumattomat yllätykset ovat. Kalenterille tuli soveltamisestakin huolimatta sen verran paljon hintaa, että tänä vuonna ei minulta tule tytölle muuta joululahjaa, mutta häntä se tuskin haittaa, koska joulukalenteri täyttää nyt niin monta toivetta.

Puisten joulukalentereiden luukut aukeavat helposti, jos kalenteri pääsee vähänkin kallistumaan. Joten laitoin jouluiset tarrat luukkujen reunoihin estämään niiden aukeamisen vahingossa.

Punaiset puiset täytettävät joulukalenterit

 

Siskontytönpojat saivat yhteisen joulukalenterin. Kalenteriksi valikoitui puinen juna ja luukkujen täytteeksi tuli suklaa- ja marmeladikarkkeja. Tässäkin kalenterissa on tarrat pitämässä luukkuja kiinni. Tämä kalenteri myytiin loppuun nopeasti, mutta tällä hetkellä Joulureen verkkokaupassa on myynnissä toinen junajoulukalenteri, jota pääset katsomaan tästä.

Puinen täytettävä juna-joulukalenteri

 

Ystävälleni täytin hänen kummitätinsä tekemän kankaisen joulukalenterin, jonka ystäväni sisko on alunperin saanut 1970-luvun alussa. Tähän kalenteriin liittyy aika paljon muistoja. HM voi lopettaa tämän blogijutun lukemisen tähän, muut saavat jatkaa. ?

Kankainen joulukalenteri 1970-luvulta

Kalenterin täytteeksi laitoin jääkaappimagneettisanoja. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, että tekeekö kalenterin saaja magneeteista samanlaisia lauseita kuin minä tein. Joihinkin lauseisiin olen lisännyt ylimääräisiä sanoja, kaikista magneettiyhdistelmistä ei välttämättä muodostu edes mitään järkevää. Lisäksi laitoin kalenteripusseihin karkit jokaiselle perheenjäsenelle. Kalenterin pussit ovat avonaisia, joten laitoin sekä karkit että magneetit pieniin pusseihin.

Jääkaappimagneettisanoja

 

Täytettäviä joulukalentereita on todella vaikea löytää kaupoista. Tämän huomasin, kun aikoinaan etsin kummipojalle täytettävää joulukalenteria. Valikoima ei ole juurikaan parantunut sen jälkeen. Siksi halusin ottaa Joulureki Shopiin mahdollisimman monenlaisia täytettäviä joulukalentereita myyntiin, jotta jokainen löytäisi mieleisensä. Joulureki Shopin joulukalenterit ovat puisia tai kankaisia ja kestävät käytössä useita vuosia, vaikka seuraavallekin sukupolvelle. Valikoimassa on myös yksi pahvinen joulukalenterikehikko, joka hyvin käsiteltynä saattaa sekin kestää useamman vuoden. Löytyypä jopa itsetäytettävä suklaakalenterimuotti, johon on mahdollista tehdä vaikkapa maidoton suklaakalenteri.

Valkoinen puinen valaistu joulukalenteri

Tämä valkoinen valaistu joulukalenteri on ihan superkaunis. Pääset katsomaan kalenteria tarkemmin tästä.

 

Seuraavassa joulukalenterissa on liitutaulu joululahjatoiveille sekä kaksi valokuvakehystä. Pääset katsomaan joulukalenteria tästä.

Täytettävä joulukalenteri liitutaululla ja kahdella valokuvakehyksellä

 

Blogitekstin otsikkokuvan joulukalenterin löydät tästä. Se on minun suosikkini kaikista Joulureki Shopissa olevista joulukalentereista ja todella kaunis vaikka ihan koristeenakin.

Joulureki Shopin valikoimassa on nyt yhteensä 18 erilaista täytettävää joulukalenteria. Kaikki kalenterit pääset katsomaan tästä.

Mukavaa joulukuun ensimmäisen päivän odotusta toivottelee

Teija

0 kommenttia