Wish You a Merry Christmas taidenukke CK Papery art

Wish You a Merry Christmas

11 loka 2020 | Koristeet, Lahjat

Joulureki Shop aukeaa ensi viikolla ja voin ylpeänä esitellä, että nämä upeat taidenuket tulevat verkkokauppaan myyntiin. Nuket on suunnitellut ja valmistanut nukketaiteilija Carita Kansin, jonka yritys kantaa nimeä CK Papery Art. Nyt myyntiin tulevat joulukeijut on suunniteltu Joulureen verkkokauppaa varten. Nuket kuuluvat Caritan ”Universumin tyttäret” -nukkekategoriaan ja ne ovat uniikkeja.

Caritan tarina nukketaiteilijana alkoi vuonna 2013, kun hänen tuolloin 3-vuotias tyttärensä halusi Suomessa käydessään nähdä metsässä keijuja ja menninkäisiä. Perhe asui silloin Moskovassa ja Suomen luonto oli pienelle tytölle jotain harvinaista ja lumoavaa. Tyttären toivomuksesta innostuneena Carita osti sattumanvaraisesti askartelutarvikkeita kaupasta ja keräsi lisää materiaalia metsästä. Lopputuloksena oli neljä pikkuruista huovutettua oliota kannon koloissa. Vaikea sanoa, kumpi oli enemmän innoissaan – äiti vai tytär. Tämän jälkeen keijujen tekeminen jatkui Moskovassa, mutta punainen lanka vielä puuttui tekemisestä. Hieman myöhemmin Carita luki lehdestä jutun Piitu Nykopista ja hänen nukketaiteestaan. Sillä hetkellä Carita tajusi, että haluaa tehdä nukkeja antaumuksella, täydellä sydämellä ja vielä jonain päivänä päätyökseen.

Carita muutti perheensä kanssa Moskovasta takaisin Suomeen vuonna 2015 ja samaan aikaan hän alkoi tosissaan etsimään tietoa nukkien tekemisestä ja eri materiaaleista. Yrityksen ja erehdyksen kautta oma tyyli alkoi muotoutua. Ensin tulivat Linnunluiset nuket, joista kuvastuu melankolisuus ja synkkyys. Erään Linnunluisen nuken vartalo ei onnistunut mitenkään ja epätoivon hetkellä Carita suutuspäissään liimasi pään paperimassasta tekeillä olleeseen kuumailmapalloon kiinni. Siitä lähti idea pyöreähelmaisiin taidenukkeihin, jotka kulkevat nyt nimellä Universumin tyttäret. Universumin tyttäristäkin osa on hieman synkkyyteen taipuvaisia, mutta heissä on enemmän väriä ja koristelua kuin Linnunluisissa nukeissa.

Kun ehdotin Caritalle ideaa keijumaisista joulunukeista, hän tarttui ideaan heti. Asiaa selvitellessä vahvistui, ettei vastaavaa tarjontaa oikein ole tällä hetkellä. Niinpä valmistuivat ensimmäiset kaksi joulukeijua Wish You a Merry Christmas ja Christmas Spirit. Lisää nukkeja on tulossa, mutta ei kahta samannäköistä. Jokainen nukke on oma yksilönsä.

Olen todella ihastunut Wish You a Merry Christmas -nukkeen. Yritän olla kiintymättä siihen, sillä se todellakin tulee myyntiin uuteen verkkokauppaan. Tämä nukke toimii myös joulukalenterina, sillä sen mukana tulee kaksi pientä rasiaa, joihin voi laittaa joulukalenteriyllätyksen helman alle piiloon. Nukke on myös helman sisäpuolelta tarkkaan viimeistelty ja pieniä yksityiskohtia löytyy runsaasti.

Wish You a Merry Christmas taidenukke, Carita Kansin, CK Papery Art

Wish You a Merry Christmas

Christmas Spirit -taidenukke, Carita Kansin, CK Papery Art

Christmas Spirit

Christmas Spirit -taidenukke, Carita Kansin, CK Papery Art

Christmas Spirit, takaosa pimeässä

Taidenukkeja CK Papery Art, Carita Kansin

Carita Kansinin aikaisempaa tuotantoa

 

t. Teija

0 kommenttia