Pyörivä tuikkukynttilälyhty, joulutorttuja luumumarmeladilla ja kanelikaakaota Villeroy & Bochin joulumukista.

Vielä 100 yötä jouluun

15 syys 2020 | Tunnelma & Perinteet

Syyskuun 15. päivä on jouluihmiselle juhlapäivä. Silloin on jäljellä 100 yötä jouluaattoon. Minulle on huomaamattani muodostunut tästä päivästä perinne. Teen satasen kunniaksi aina joulutorttuja ja keitän kanelikaakaota, glögiä tai teetä. Kanelikaakao on suosikkini lämpimistä juomista, joten tällä kertaa tein sitä. Kanelikaakao on ihan tavallista kuumaa kaakaota, johon sekoitetaan mukaan kanelia oman maun mukaan. Joulutorttuja paistaessa ja kanelikaakaota keitellessä keittiön täyttää ihana joulun tuoksu.

Täällä Joulureen sivullahan on joululaskuri parissakin kohtaa. Joululaskuri laskee aikaa jouluaattoaamuun kello kuuteen. Eli kun katsot laskuria aamukuuden jälkeen, pyöristä päivien määrä ylöspäin, niin saat jouluaattoon jäljellä olevien öiden määrän. Joululaskuri löytyy tietokoneella etusivun oikeasta sivupalkista (kännykällä sivun lopusta) sekä omalta sivultaan yläreunan valikosta. Laskurit laskevat aikaa samaan hetkeen, mutta taustakuvat näissä laskureissa ovat hieman erilaiset.

Löysin kesällä Iisalmen Prisman alennuskorista hauskoja joulupallopalapelejä. Säästin palapelit satapäivän pieneksi puuhasteluksi. Palloihin olisi halutessaan voinut laittaa myös ripustuslenkit palojen väliin, mutta minä laitoin pallot jalustalleen takan reunalle. Näitä oli ihan hauska näperrellä. Tosin tasaisen pinnan saaminen palloihin oli hieman haastavaa näin ensikertalaiselle.

Tästä alkaa minun ”virallinen” joulunodotus. En pidä syksystä ollenkaan, suoraan sanottuna ahdistun syksystä, mutta jouluaskareiden parissa puuhastellessa unohdan syksyn huonot puolet ja näen ne hyvät puolet, kuten kynttilät, pimeässä kimaltavat jouluvalot ja -koristeet ja tunnelmalliset hetket kotona. Olen usein kuullut kritiikkiä siitä, että miksi joulu pitää aloittaa niin aikaisin syksyllä, mutta minulle se on paras keino selvitä syksyn synkkyydestä. On ihanaa tunnelmoida joulua ja kuunnella iloisia joululauluja syksyn pimeinä iltoina.

 

Joulupallopalapeli.
Joulupallopalapeli.
Joulupallopalapeli.
Joulupallopalapeli.

0 kommenttia