Suklaalaahto jälkiruoka pienessä keraamisessa vuoassa.

Vanhanaikainen suklaavaahto

5 touko 2012 | Jälkiruoka

Tämä vanhanaikaisen suklaavaahdon resepti on jälleen ihanaisesta Suklaa-kirjasta. Ohje on neljälle hengelle, mutta varsin hyvin voi jakaa kuuteen osaan ja silti riittää enemmän kuin tarpeeksi herkkua itse kullekin. Vaahdosta tuli todella hyvää, vaikkakin seuraavalla kerralla aion tehdä yhden pikku muutoksen, mutta siitä lisää hieman myöhemmin.

 

Vanhanaikainen suklaavaahto

200 g tummaa suklaata

30 g voita

5 kananmunaa

1 rkl sokeria

4 rkl erittäin vahvaa kahvia

hyppysellinen suolaa

Pilko suklaa ja voi paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Kaada keltuaiset suklaavoin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkuaisiin suola ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Sekoita iso lusikallinen valkuaisvaahtoa suklaaseen. Vatkaa ja lisää loput valkuaisvaahdosta. Sekoita varovasti. Kaada vaahto annosvuokiin. Säilytä viileässä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua.

 

Kirjan reseptissä oli unohtunut mainita, missä kohtaa valmistusta kahvi ja sokeri lisätään vaahtoon. Minä lisäsin ne ennen valkuaisvaahtoa ja hyvin toimi.

Ja sitten siihen muutokseen. En juo koskaan kahvia. Olen juonut elämäni aikana muistaakseni kaksi kupillista kahvia ja ne molemmat alle 10-vuotiaana. Tästä johtuen maistan juomissa ja ruuissa ensimmäisenä kahvin maun, vaikka niihin olisi lisätty mitä tahansa muita makuja. Esimerkiksi Irish coffeesta maistan voimakkaimpana kahvin, vaikka kahvinjuojat kuulemma maistavat siitä vain viskin. Minun makuuni tämä suklaavaahto maistui aivan liiaksi kahville, vaikka muuten olikin tosi hyvää ja koostumus suorastaan täydellinen. Kuuma neste kuitenkin taisi olla vaahdon rakenteelle tarpeellinen (kiilto?), joten seuraavan kerran laitan kahvin sijasta kuumaa vettä.

0 kommenttia