Valkosuklaapähkinädajm palasia.

Valkosuklaapähkinädajm

29 touko 2012 | Makeiset | 0 Kommenttia

Voiko olla näin hyvää?!!!

Vuoden 1996 Kultainen Joulu -lehdestä löysin tämän ihanan valkosuklaapähkinädajmin ohjeen. Tämä on itse koettava, nimittäin sanat eivät riitä kertomaan.

Valkosuklaapähkinädajm
(n. 30 palaa)

1 rkl kaakaojauhetta
½ dl vehnäjauhoja
50 g voita
½ dl siirappia
1 dl sokeria
1 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
100 g valkoista suklaata

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, voi, siirappi ja sokeri keskenään. Keitä seosta mikrossa täydellä teholla minuutti ja sekoita. Jatka keittämistä vielä minuutti ja sekoita. Keitä vielä kolmas minuutti ja sekoita lopuksi. Levitä pähkinärouhe leivinpaperille. Kaada kaakaomassa pähkinärouheen päälle. Sulata valkosuklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Levitä sula valkosuklaa karkkilevyn päälle. Anna levyn jähmettyä viileässä. Lohko suupaloiksi ja NAUTI!

Alkuperäisessä ohjeessa oli pidemmät sulatusajat kuin tässä, olisivatko vuoden 1996 mikrot olleet hieman pienempitehoisia kuin nykyään. Tällä ohjeella kuitenkin onnistuu oikein hyvin! 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.