Nämä vadelmaiset suklaaruudut ovat täyteläisen suklaisia. Yhdestä pellillisestä tulee kerralla melkoinen määrä tarjottavaa. Kestävät mainiosti myös pakastamista. Ohje on uusimmasta Leivotaan-lehdestä.
Vadelmaiset suklaaruudut
Suklaataikina
300 g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Tuorejuustotaikina
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vadelmia
Suklaataikina: Sulata suklaa ja voi sekaisin vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää vaahto haaleaan suklaa-voiseokseen. Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Tuorejuustotaikina: Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Kaada suklaataikina uunipellille. Levitä tuorejuustotaikina suklaataikinan päälle veitsen tai nuolijan avulla. Painele vadelmat tasaisesti taikinan päälle. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
0 kommenttia