Löysin Hyvää joulua -kirjasta mielenkiintoisen uunirosollin ohjeen. Testasin sitä eilen ja ihastuin. Tämä uunirosolli tulee meidän joulupöytään keitettyjen perunoiden tilalle. Keitetyt perunat ovat vähän niin kuin pakollinen paha joulupöydässä. Jotain perunaa on oltava, mutta keitettyjen perunoiden ottaminen lautaselle on kuitenkin pieni pakko, koska on niin paljon muutakin syötävää. Mutta tässä on ratkaisu, tänä vuonna ei keitellä perunoita vaan paistetaan uunirosollia. Tosin jouluaaton versioon laitan hieman vähemmän punajuuria ja enemmän porkkanaa kuin tässä ohjeessa, koska tykkäämme porkkanoista enemmän kuin punajuurista. Meillä paistetaan joulupöytään myös kirjolohta, joten tämä sopii erinomaisesti kalankin kanssa.
Uunirosolli
400 g punajuuria lohkoina
400 g perunaa lohkoina
2 punasipulia lohkoina
2 porkkanaa paloina
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl fariinisokeria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuustoa
2 rkl omenasosetta
Lado punajuuri-, peruna- ja sipulilohkot sekä porkkanapalat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja lisää suolaa ja pippuria sekä fariinisokeri ja timjami. Sekoita maut kasvisten joukkoon. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon vuohenjuusto. Sekoita niin, että juusto sulaa. Mausta seos omenasoseella, sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan kasvisten päälle. Gratinoi 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
0 kommenttia