Tyrniglögi

Tyrniglögi

5 marras 2011 | Juomat

Keittelin tänään tyrniglögiä, jonka ohjeen löysin Joulu maalla -lehdestä.

 

Tyrniglögi

1 l omenamehua
3 kanelitankoa
3 tähtianista
2 dl (makeutettua) tyrnimehutiivistettä
3 rkl ruokokidesokeria

Kiehauta kattilassa omenamehu kanelitankojen ja tähtianisten kanssa. Siirrä kattila syrjään ja anna juoman maustua kannen alla 15 minuuttia. Siivilöi mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää tyrnimehutiiviste ja sokeri. Kuumenna kiehuvan kuumaksi, mutta älä keitä enää. Jaa lämmin juoma laseihin ja tarjoile heti.

Tästä tuli todella hyvää! Ohjeessa neuvottiin käyttämään makeutettua tyrnimehutiivistettä, mutta minä käytin makeuttamatonta ja oli aivan varmasti oikea ratkaisu. Juomassa oli riittävästi makeutta omenamehun ja ruokosokerin ansiosta muutenkin, joten olisi tullut liian makeaa, jos tyrnimehussakin olisi vielä ollut sokeria. Tämä tyrniglögi sopii ihanasti talvisiin, pimeisiin iltoihin ja flunssalääkkeenäkin toimisi runsaan C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Koskapa tein kokonaisen annoksen ja meitä oli vain kaksi maistelemassa glögiä, niin laitoin lopun glögin jääkaappiin sen jäähdyttyä. Mielenkiinnolla odotan, miten glögi käyttäytyy, kun kuumennan sitä mikrossa. Kirjoitan siitä sitten vaikka tuohon kommenttikenttään.

Ihan pikkuriikkinen haaverikin sattui glögiä maistellessa (vaikken edes lisännyt siihen alkoholia). Nimittäin onnistuin kaatamaan mukillisen glögiä kannettavan tietokoneeni päälle ja konehan pimeni samantien. Onneksi suostui aukeamaan vielä sen verran, että saatiin koneelta kaikki tärkeät jutut talteen, mutta nyt siis olen tietokoneeton. Tässä tilanteessa on tosi mahtava juttu se, että aviomies on tietokonenörtti, joten hänellä kyllä tietokoneita (joihin minä en saa koskea ilman lupaa) riittää, eikä minun tarvitse uuttakaan konetta kuulemma kauaa odotella. Mutta ensi viikko voi olla haasteellinen bloggaamisen ja varsinkin kuvien käsittelyn suhteen. Yritän parhaani kuitenkin. 

0 kommenttia