Suomen kansan tonttuaarre

Tonttumaisia kirjoja

13 marras 2011 | Kirjat

Tontut puhuttavat ihmisiä ja niistä heistä on tehty paljon kirjoja. Kysymys ei olekaan siitä, onko tonttuja olemassa, vaan missä he ovat ja elävät. Voimme kyllä huomata tonttujen olemassaolon, jos vain haluamme. Aiheeseen voi virittäytyä vaikkapa näiden kirjojen avulla.

Eero Ojasen ja Ari Jokisen kirjoittama Suomen kansan tonttuaarre kertoo kaiken tontuista. Ei pelkästään joulutontuista vaan kaikista muistakin tontuista. Tontut elivät entisaikaan maalaistaloissa, joita nykyään on enää surettavan vähän. Millaista tonttujen elämä oli? Mitä tontuille tapahtui? Tästä kirjasta löytyy vastaus moneen mieltä askarruttavaan tonttukysymykseen.

Pekka Vuoren Korvatunturi kertoo kaiken Korvatunturin elämästä. Korvatunturilla eläminen ei ole pelkkää jouluun valmistautumista vaan myös tavallista arkea ja normaalia tonttujen elämää. Kuten kirjan takakansi tiivistää: ”Hänen upea teoksensa vuodenkierrosta Joulupukin valtakunnassa on elämys koko perheelle.”

 

Korvatunturi, Pekka Vuori

Sinikka Salokorven kirjoittama Turun linnan Tonttu-ukon jouluihme kertoo nimensä mukaisesti Turun linnassa asustavasta Tonttu-ukosta ja hänen kissastaan Murrista. Jos olet joskus käynyt Turun linnassa, olet kenties saattanut nähdäkin hänestä vilauksen…

Turun linnan tonttu-ukon jouluihme

 

Näistä kirjoista ainakin kahta ensimmäistä löytyy edelleen uutena kirjakaupoista. Painoksia niistä on tehty jo ties kuinka monta. Turun linnan Tonttu-ukon jouluihmeen myynnistä en sen sijaan löytänyt mitään tietoa, mutta kirjastosta nyt ainakin löytyy. Tonttu-ukon kertomuksia löytyy lisäksi ainakin kirjasta Turun linnan Tonttu-ukon salaisuus.

0 kommenttia