Joulutee ja matcha-tee.

Teetä ja suklaata

26 marras 2017 | Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö, Ruohonjuuri.

Olen tällä viikolla testaillut Ruohonjuuressa myynnissä olevia teitä ja suklaita. YogiTean jouluteestä (Christmas Tea) pidin erityisen paljon. Tämä tee on pääasiassa rooiboksen, kanelin ja tähtianiksen makuinen, mutta siinä maistuvat myös esimerkiksi inkivääri, appelsiininkuori ja kardemumma. Tee tuoksuu ja maistuu ihanan jouluiselle ja se onkin nopea keino virittäytyä joulutunnelmaan loskankin keskellä! Tämä tee kipusi samantien suosikkijouluteitteni joukkoon.

Pukka-tee maistuu myös tähtianikselle ja kanelille, mutta tässä teessä kanelin maku on selvästi voimakkaampi kuin jouluteessä. Näiden makujen lisäksi tässä teessä maistuvat inkivääri, lakritsanjuuri, Sencha vihreä tee sekä kardemumma. Tässäkin teessä on oikein jouluinen tuoksu.

Kolmantena teenä maistelin Matchan vihreää teetä, joka todellakin vain sekoitetaan veden joukkoon ja jätetään sinne! Olen aina suhtautunut epäilevästi teihin, jotka vain sekoitetaan veteen. Silloin teehetkestä jää puuttumaan se teen hauduttamisen syvin olemus. Valmistustavasta huolimatta tämä tee kuitenkin on oikein hyvää. Maun perusteella olisin pitänyt sitä haudutettuna teenä. Voimakkaan vihreä väri poikkesi tavallisesta vihreästä teestä, mutta se ei haitannut teestä nauttimista. Tämä tee on pakattu aivan ihanaan peltipurkkiin, joka taas on pakattu kullanväriseen pahvirasiaan. Olen heikkona peltirasioihin ja tavallaan keräilen niitä. Tässä tarkoitan keräilyllä sitä, että en yksinkertaisesti voi vastustaa peltirasioita ja sen takia niitä kerääntyy minulle ilman, että varsinaisesti tunnustaisin keräileväni niitä…

(Miten erikoisesti sana ”tee” taipuukaan suomen kielessä. Taivutin kuitenkin sanan aivan oikein – tarkistin!)

Matcha tee.

Rakastan suklaata. Kukapa ei rakastaisi. Niinpä Lovechockin suklaat nimensä puolesta tuntuivat houkuttelevilta. En kuitenkaan ole koskaan erityisemmin ihastunut raakasuklaaseen, vaikka olen kyllä yrittänyt. Siispä olin hieman ristiriitaisissa tunnelmissa, kun maistoin Lovechockin mantelinmakuista raakasuklaata. Tämä on todella hyvää!!! En keksi riittävästi ylistyssanoja sille, miten hyvää tämä suklaa on! Minun on vaikea uskoa, että tässä suklaassa on vähintään 70 % kaakaota ja että se on vegaanista. Myös karpalonmakuinen Lovechockin suklaa on oikein hyvää, vaikkakin siitä maistaa selvemmin korkean kaakaopitoisuuden, mutta positiivinen yllätys sekin. Pisteenä i:n päälle näiden suklaalevyjen sisällä on pieni lappunen, jossa lukee jokin mietelause. Minun levyissäni olivat lauseet ”I flow with the change of life” ja ”I fly with the wings of love in the sky of my dreams”. Muutoksen tuulet ovat aina hyvästä ja siivet kyllä kantavat, joten ei kun menoksi vaan!

Luomu raakasuklaa, Lovechock.
Lovechock mietelauseet.

Extrana sain vielä testata Ruohonjuuren mehiläisvahakelmua, joka kuulostaa mielenkiintoiselta ja jonka mielellään otan käyttöön muovikelmun tilalle. Mehiläisvahakelmua voi käyttää uudelleen ja uudelleen ja sen luvataan kestävän käytössä noin vuoden päivät. Kelmu on huomattavasti paksumpaa kuin muovikelmu, joten sitä on helpompi käsitellä kuin ohutta kelmua. Se pehmenee käsillä lämmittämällä, jolloin sitä on helppo muotoilla käyttötarkoitukseen sopivaksi. Kelmun voi pestä käytön jälkeen haalealla vedellä ja käyttää uudelleen. Leivän kääreenä mehiläisvahakelmu toimi oikein hyvin, samoin astian päällisenä. Ihastuin tähän tuotteeseen ja aion hankkia näitä useammankin erikokoisina.

Mehiläisvahakelmu, Bees wrap.
Mehiläisvahakelmu, Bees wrap.

0 kommenttia