Taatelipiimäkakku ja kynttelikkö.

Taatelipiimäkakku

18 joulu 2015 | Kakut | 0 Kommenttia

Eilen leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni taatelikakkua. Lapsuuteni jouluperinteisiin ei kuulunut taatelikakku, joten en ole sitä osannut koskaan jouluuni kaivatakaan. Nyt löysin mukavantuntuisen reseptin Hyvää Joulua -kirjasta. Sitä päätin kokeilla ja kyllä kannatti. Onneksi tein yhdellä kertaa näitä kakkuja kaksin kappalein, niin toinen säästyy jouluksi. Taatelikakun pitäisi parantua vanhetessaan, joten innolla odotan, kuinka hyvää kakku on muutaman päivän päästä, kun se on jo nyt aivan mahdottoman hyvää.

 

Taatelipiimäkakku

200 g margariiniä (tai voita)

6 dl vehnäjauhoja

2 dl fariinisokeria

2 tl ruokasoodaa

1 tl neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl kardemummaa

100 g kuivattuja taateleita hienonnettuna

3 dl piimää

2 dl vaaleaa siirappia

Sulata rasva ja jäähdytä se. Sekoita kuivat aineet ja taatelit keskenään. Lisää piimä ja siirappi ja valuta lopuksi joukkoon sula voi. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin niin, ettei taikinaan synny sitkoa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla tunnin ajan. Kiertoilmauunissa riitti 50 minuuttia. Jäähdytä kakku kokonaan ennen kuin kumoat sen vuoasta. (En jaksanut odottaa jäähtymistä…)

Taatelipiimäkakun palanen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.