Tämän kuivakakun ohje on Kotilieden Suuresta Joulukirjasta. Erinomainen suklainen kuivakakku, jota olen tehnyt monet kerrat ja onnistuu aina. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta.
Suklaakakku
200 g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
170 g tummaa suklaata rouheena
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu suklaarouhe, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe, vuorotellen maidon kanssa sekoittaen. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun isoon (1,5-2 l) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
0 kommenttia