Joulukuvioiset suklaatikkarit.

Suklaatikkarit ja kuorrutetut keksit

16 joulu 2011 | Makeiset, Pikkuleivät

Vihdoinkin innostuin kokeilemaan marraskuussa ostamiani muotteja, joilla tehdään tikkareita ja kuorrutettuja keksejä. Eli näistä muoteista on kyse:

Suklaamuotit

Keksinkuorrutusmuotteja oli kahta erilaista kuviointa ja tikkarimuotteja myöskin kahdet erilaiset. En tullut ottaneeksi kaikista valokuvaa paketissa ollessaan ja läpinäkyvistä muoteista on aika vaikea ottaa kuvaa enää sellaisenaan.

Käytin valkosuklaata, maitosuklaata ja tummaa suklaata sulatettuina erikseen. Sulatus onnistuu helpoiten mikrossa. Kokeilin levittää siveltimellä erivärisiä suklaita kuviokohtiin. Muuten onnistuikin, mutta suklaata kannattaa levittää mahdollisimman paksu kerros, jottei seuraava suklaakerros näy alta.

Keksien kuorruttamisessa ei muuten kannata käyttää liikaa suklaata. Sanoisin, että mieluummin liian vähän kuin liikaa. Ensinnäkin keksin alaosaan tulee leveämpi kaistale, jos suklaata on liikaa (kts. valko-maitosuklainen kuusi-keksi). Toiseksikin käyttämistäni Domino-kekseistä tulee melko tuhtia syötävää, jos suklaakuorrutus on kovin paksu.

Tikkareiden tikkuina käytin puisia varrastikkuja, jotka lyhensin sopivan mittaisiksi. Laitoin muotit jääkaappiin heti täyttämisen jälkeen ja annoin olla seuraavaan päivään. Jähmettyneet suklaat lähtivät yllättävän helposti muoteista irti.

Tällaisia suklaita sain näin ensikertalaisena aikaiseksi:

Jouluiset suklaakuorrutetu keksit.
Jouluiset suklaakuorrutetut keksit.
Itse tehty joulupukki-suklaatikkari.

0 kommenttia