Suklaiset pikkuleivät.

Suklaapikkuleivät

26 loka 2011 | Pikkuleivät

Löysin näiden pikkuleipien idean Kotilieden suuresta joulukirjasta. Kirjassa oli suklaapötkön ohje, jota hieman muokkasin. Muutin sitten nimenkin suklaapötköstä suklaapikkuleiviksi. En halunnut käyttää nimeä suklaapötkö, koska… en halunnut. En myöskään ole ollenkaan varma, ovatko nämä edes pikkuleipiä vai makeisia. Jokainen syöjä päättäköön itse.

 

Suklaapikkuleivät

200 g tummaa suklaata
3 rkl voita
(½ dl sokeria)
1 ½ dl mantelirouhetta
195 g (paketillinen) murokeksejä
3 rkl aprikoosimarmeladia
2 kananmunan keltuaista

Sulata suklaa voin kanssa mikrossa. Murskaa keksit rouheeksi. Lisää suklaavoiseokseen sokeri, mantelirouhe, murokeksirouhe sekä marmeladi. Sekoita hyvin. Lisää keltuaiset. Muotoile taikina leivinpaperin avulla pötköksi tai kahdeksi (halkaisija n. 5 cm). Anna pötkön olla jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Poista paperi ja viipaloi pötkö paloiksi.

Näistä tuli kivoja, mutta ällömakeita. Laitoin omaan tekeleeseeni sokeria tuon puoli desilitraa, mutta jos teen näitä toisen kerran, en laita sokeria ollenkaan. Suklaassa, kekseissä ja marmeladissa on aivan tarpeeksi makeutta. Minun pikkuleipäni ovat halkaisijaltaan isompia kuin 5 cm, mutta pienempi olisi parempi juuri makeuden takia. Näistä voisi tehdä myös vieläkin ohuemman pötkön, jolloin leikatut viipaleet voisi laittaa makeisvuokiin ja koristella jouluisin koristein.

0 kommenttia