Suklaakuorrutteinen suklaakakku suklaakoristeilla.

Suklaakakku

15 tammi 2013 | Kakut | 0 Kommenttia

Viikonloppuna suklaakakkuiltiin. Jo pelkän kuvan perusteella marraskuussa hehkuttamani Kaikkien aikojen joulu -lehden suklaakakku meni niin nopeasti parempiin suihin, että niitä piti tehdä kaksi. Hyvää oli, voi mahdoton! Tässä vaiheessa minua hymyilyttää lehden kuvateksti: ”Suklaakakku säilyy mehevänä useita päiviä.” Miten? Täällä ei ainakaan säilynyt montaakaan tuntia – minkäänlaisena.

 

Suklaakakku (8-10 hengelle)

200 g tummaa suklaata

200 g voita

4 kananmunaa

2 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta (tumma)

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

rasvaa vuoan voiteluun

korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Kuorrute

1 dl kuohukermaa

150 g tummaa suklaata

1 rkl voita

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä seos. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Sekoita jauhoseos taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40(-45) minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakku.

Kuumenna kuorrutteen kerma kattilassa, älä keitä. Lisää suklaa ja rasva. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaisen kiiltävää. Leikkaa kakku viipaleiksi, mutta pidä se kuitenkin kasassa. Valuta kuorrute kakulle, nostele valuva kuorrute veitsellä tai nuolijalla kakun reunoille. Leikkaa kakku uudelleen heti kuorruttamisen jälkeen, jotta kakkupalasten rajat tulevat näkyviin.

 

Alkuperäisessä ohjeessa oli suklaana taloussuklaa. Tein toisen kakun kuorrutteen taloussuklaalla ja toisen Fazerin sinisellä tummalla suklaalla ja jälkimmäsellä tuli huomattavasti kauniimpi ja tasaisempi lopputulos, suosittelen siis sitä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.