Jos täydellisen muffinssin metsästykseni onkin vielä vaiheessa, alkaa täydellisen juustokakun metsästys olla loppusuoralla tämän kakun ansiosta. Jouluaattona tällä herkuteltiin ja hyvää oli. Tässä ei ole mitään niin jouluista, etteikö kakkua voisi tehdä ympäri vuoden. Uskoisin, että meillä herkutellaan tällä kakulla seuraavan kerran jo tammikuussa, kun mieheni täyttää pyöreitä vuosia ja minä ei-niin-pyöreitä vuosia.
Resepti on Ilta-Sanomien Joulu-lehdestä ja se menee näin:
Pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
400 g tuorejuustoa (käytin vaniljanmakuista Sunnuntai-rahkaseosta)
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
120 g tummaa suklaata
2 rkl appelsiinimehua (alkuperäisessä ohjeessa appelsiinilikööriä)
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
Pinnalle
150 g Wienernougat-rouhetta
punaisia kirsikoita
mintunlehtiä
Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita hyvin voisulan kanssa. Painele keksimurska tiiviiksi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa tai kattilassa. Purista liivatteista vesi ja laita appelsiinimehun joukkoon. Sekoita liivatemehuseos tasaiseksi ja sekoita täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele pinnalle puolet Wienernougat-rouheesta. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua ripottele kakun pinnalle loput Wienernougat-rouheesta ja koristele kakku kirsikoilla ja mintunlehdillä.
Tästä tuli TODELLA hyvää. Suosittelen!!!!!
0 kommenttia