Suklaapähkinäkakku koristeena Wienernougat-rouhetta, punaisia kirsikoita ja mintunlehtiä.

Suklaa-pähkinäkakku

31 joulu 2011 | Kakut | 0 Kommenttia

Jos täydellisen muffinssin metsästykseni onkin vielä vaiheessa, alkaa täydellisen juustokakun metsästys olla loppusuoralla tämän kakun ansiosta. Jouluaattona tällä herkuteltiin ja hyvää oli. Tässä ei ole mitään niin jouluista, etteikö kakkua voisi tehdä ympäri vuoden. Uskoisin, että meillä herkutellaan tällä kakulla seuraavan kerran jo tammikuussa, kun mieheni täyttää pyöreitä vuosia ja minä ei-niin-pyöreitä vuosia.

Resepti on Ilta-Sanomien Joulu-lehdestä ja se menee näin:

 

Pohja

180 g Digestive-keksejä

75 g voita

Täyte

400 g tuorejuustoa (käytin vaniljanmakuista Sunnuntai-rahkaseosta)

1 dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

120 g tummaa suklaata

2 rkl appelsiinimehua (alkuperäisessä ohjeessa appelsiinilikööriä)

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

Pinnalle

150 g Wienernougat-rouhetta

punaisia kirsikoita

mintunlehtiä

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita hyvin voisulan kanssa. Painele keksimurska tiiviiksi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa tai kattilassa. Purista liivatteista vesi ja laita appelsiinimehun joukkoon. Sekoita liivatemehuseos tasaiseksi ja sekoita täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele pinnalle puolet Wienernougat-rouheesta. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua ripottele kakun pinnalle loput Wienernougat-rouheesta ja koristele kakku kirsikoilla ja mintunlehdillä.

Tästä tuli TODELLA hyvää. Suosittelen!!!!!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.