Seitankinkku.

Seitankinkku

2 marras 2015 | Lämpimät ruoat

Tänään valmistui elämäni ensimmäinen seitankinkku. Lihansyönnin lopettamisen myötä on pitänyt ruveta miettimään kinkun korviketta joulupöytään. Jouluna on niin paljon muutakin syötävää, että minua ei varsinaisesti haittaa, vaikka yksinkertaisesti vaan jättäisin kinkun syömättä ilman mitään korvikkeita, mutta nyt kun tämä seitankinkku on testattu, niin varmasti teen tätä jouluksi. Ostin Ruohonjuuresta valmiin seitankinkkuaineksen, jonka nimi on hauskasti Sika säkissä.

Sika säkissä, vegaaninen seitankinkkuaines.

Seitankinkku oli hyvin yksinkertaista tehdä. Pussissa olevaan jauheseokseen lisättiin vesi ja öljy, sekoitettiin taikinaksi ja lopuksi muotoiltiin pötköksi, joka paistettiin folioon käärittynä uunissa noin 1 tunti 30 minuuttia (ohjeen mukainen paistoaika). Paistoin pötköä kiertoilmauunissa 1 tunnin ja 20 minuuttia, mutta seuraavalla kerralla kokeilen paistaa vain 1 tunnin ja 10 minuuttia saadakseni pötkön kuoresta vielä hieman mehevämmän. Kinkkupötkö oli niin nopeasti tehty, etten ehtinyt ottaa edes kuvia eri vaiheista. Jauhe tuntui turpoavan silmissä ja tulikin melkoinen kiire saada muotoiltua pötkö mieleiseksi, ennen kuin jauhe oli imaissut nesteen itseensä tiiviiksi.

Seitankinkku folioon käärittynä lasisessa uunivuoassa.

Tästä seitankinkusta tuli todella hyvää. Sitä syödessä on hiukan vaikea uskoa, että valmistuksessa ei ole käytetty lihaa ollenkaan, mutta koska olen sen itse jauheesta pyörittänyt, niin pakko se on uskoa.

Seitankinkun pystyisi tekemään itse alusta alkaen ihan kokonaan, joten eiköhän senkin teko ole vielä edessä, kun tästä ensimmäisestä yritelmästä tuli näin hyvää.

0 kommenttia