Ruusun terälehtihillo, Finnish Plant

Ruusun terälehtihillo

7 maalis 2021 | Joulutortut

Muutama kuukausi sitten kuulin ensimmäistä kertaa ruusun terälehtihillosta. Mikä luksustuote, yksi purkillinen sisältää noin sata ruusun kukan terälehteä! Hilloa valmistaa Finnish Plant Kotalan maatilalla Vampulassa. Tällä viikolla sain tätä herkkua Joulureen verkkokauppaan myyntiin ja tänään kokeilin tehdä hillosta vuohenjuustotorttuja. Tein muutama vuosi sitten vuohenjuustotorttuja viikunahillolla ja Finnish Plantin Tuulin vinkistä päätin kokeilla samaa reseptiä näihin ruusuhillotorttuihin. Tämä yhdistelmä todella toimi!

Tortut valmistuivat niin, että laitoin puolikkaan torttutaikinalevyn jokaiseen metallisen muffinssikehikon koloon ja painoin levyn keskelle siivun vuohenjuustoa. Vuohenjuuston päälle laitoin murskattuja pekaanipähkinöitä ja paistoin torttuja 225 asteessa 15 minuuttia. Kun tortut olivat jäähtyneet, lisäsin vuohenjuuston ja pähkinöiden päälle teelusikallisen ruusun terälehtihilloa. Hillossa on paljon makua, joten pieni määrä riittää ja niinpä 120 gramman purkista riittää yllättävän pitkään.

Vuohenjuustotorttujen lisäksi ruusun terälehtihilloa voi käyttää esimerkiksi seuraaviin ruokiin:

– juustot

– maustamattomat jogurtit ja rahkat

– suklaat, jälkiruoat, leivonnaiset, jäätelö

– kasvisruoat mm. sienikeitto

– riista, lammas

– ankka, kana, kalkkuna

– kala, esimerkiksi silli

– salaattikastikkeet

– paahtoleipä

– juomat, samppanja, cava, kuohuviinit, tee

Seuraavan kerran aion kokeilla tätä kuohujuoman sekaan. Kuvia testauksesta tulee Facebookiin ja Instagramiin.

t. Teija

0 kommenttia