Kotilieden Suuresta Joulukirjasta löysin ihanien kauralastujen ohjeen. Nämä käyvät vaikkapa juustojen kanssa tai ihan sellaisenaan naposteltaviksi. Eikä näiden tekoa tarvitse edes odottaa jouluun asti, vaikka resepti joulukirjasta onkin, vaan kauralastut maistuvat oikein hyvin näin keskellä kesääkin.
Rapeat kauralastut (3 pellillistä)
5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 rkl hunajaa
0,25 tl kokonaisia aniksia
7 dl kuumaa vettä
Jauha anikset morttelissa hienoksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä vähintään tunti tai mieluiten vuorokausi.
Levitä taikina lastan avulla ohuiksi levyiksi leivinpaperilla peitetyille pelleille. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolella, vaikka se hieman työlästä onkin. Mitä tasaisemman ja ohuemman levyn saat tehtyä, sitä rapeampia lastuista tulee.
Kypsennä levyjä 175 asteessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia tai tavallisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna levyjen kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.
Lastujen jäähdyttyä riko levyt annospalasiksi.

0 kommenttia