Joulukoristeita ranskalaisella kadulla.

Ranskan ja Sveitsin joulutoreja

16 joulu 2017 | Tunnelma & Perinteet

Kävin muutaman päivän reissulla Ranskassa ja Sveitsissä Genevejärven ympäristössä. Pidän Genevejärven ympäristöstä oikein kovasti. Varsinkin kesällä alue on aivan ihana ja talvellakin voittaa useimmiten Suomen sään. Tosin ei tämän reissumme aikana, kun siellä enimmäkseen satoi vettä, joten sään puolesta joulufiilistä olisi joutunut hieman hakemaan. Onneksi joulutorit ja ihanat joulukoristeet kaikkialla korvasivat vesisateen tuomaa harmautta.

Sekä Ranskan että Sveitsin puolella joulukoristeet ovat näyttäviä ja värikkäitä. Jokainen liikenneympyräkin on koristeltu jouluisesti ja ne olivatkin todella kauniita. Liikenneympyröistä en valitettavasti saanut kunnollisia valokuvia auton kyydistä.

Kävin joulutoreilla Ranskan Annecyssä ja Sveitsin Montreuxissa. Annecy, Ranskan Venetsia, on lumoava kaupunki muulloinkin kuin jouluna. Jouluvalot ja -koristeet tekivät siitä vieläkin tunnelmallisemman. Annecyn joulutoreista en saanut kunnollisia kuvia, sillä siellä oli aivan valtavan paljon ihmisiä. Jotain tunnelmapaloja Annecystä tässä kuitenkin.

Joulukoristeita ranskalaisella kadulla.
Annecy, Ranskan Venetsia.
Annecy, Ranskan Venetsia.
Ranskalaisen kaupan joulukoristeita.
Ranskalaista joulutunnelmaa.
Ranskalaisen herkkukaupan näyteikkuna.
Ranskalaisen kaupan joulukoristeita.

Sveitsin Montreuxissa kävin arkipäivänä, joten siellä oli vähemmän ihmisiä ja helpompi liikkua. Torikojuja sai katsella aivan rauhassa ilman väentungosta. Joulutorit olivat levittäytyneet Genevejärven rannoille ja niitä riitti silmänkantamattomiin. En osaa sanoa, kuinka suuren osan torikojuista pääsin näkemään, sillä vaikka kuljin rantaa pitkän matkaa, torit vain jatkuivat ja jatkuivat. Jossain vaiheessa oli pakko kääntyä takaisin, sillä samana päivänä piti vielä ehtiä Suomeen lähtevälle lennolle. Sveitsin hinnat olivat todella korkeat, joten ostoksia tältä reissulta ei juurikaan tullut. Muutama pikkumuisto sentään ja mukilliset kuumaa punaviiniä.

Sveitsin joulutori.
Herkkuja sveitsiläisellä joulutorilla.
Lasikoristeita sveitsiläisellä joulutorilla.
Lumiukkokoriste sveitsiläisellä joulutorilla.
Mukilliset kuumaa punaviiniä Montreauxissa Sveitsissä.
Piparkakkutaloja sveitsiläisellä joulutorilla.

0 kommenttia