No niin, nyt on testattu Kotivinkin Jouluherkut 2012 -lehdestä napattu puolukkamoussekakun ohje. En olisi etukäteen uskonut, mutta ylsi samalle viivalle suosikikseni nousseen karpalovalkosuklaakakun kanssa. Etteipä jopa mennyt pikkuisen ohikin!
Tämä kakku on ihanan pehmeä ja täyteläinen. Vaikka kantavana makuna onkin puolukat, ei kakku ole lainkaan kirpeä. Oikeastaan olisi ollut vaikea uskoa sitä puolukkakakuksi, jos en olisi tiennyt valmiiksi. Erinomainen kakku joulupöytään, suosittelen lämpimästi!
Alkuperäisessä ohjeessa oli tällainen pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita
2 tl piparkakkumaustetta
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Mausta seos piparkakkumausteella. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Minä kuitenkin tein pohjan samalla ohjeella kuin karpalovalkosuklaakakussakin eli näin:
100 g piparkakkuja
75 g digestive-keksejä
75 g voita
Murskaa piparkakut ja digestive-keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi tasaiseksi massaksi ja painele se irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
7 liivatetta
200 g puolukoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
(1 rkl vaniljasokeria)
4 dl kermaa
3 kananmunanvalkuaista
2 rlk vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi. yhdistä puolukkasose, tuorejuusto ja sokerit. (Unohdin laittaa vaniljasokeria, mutta tuli hyvää ilmankin.) Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti. Kuumenna vesitilkka. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada liivatevesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustokermaseokseen. Lisää valkuaisvaahto seokseen 2-3 erässä nostelemalla. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Lehden ohjeessa koristeena oli reunoilla kokonaisia piparkakkuja ja päällä puolukoita. Minä käytin koristerakeita.
0 kommenttia