Rieskarullat porotäytteellä.

Porosuupalat

14 elo 2012 | Suolaiset leivonnaiset | 0 Kommenttia

Viikonloppuna valmistui hervottoman hyvänmakuisia porosuupaloja. Nämä kilpailevat vahvasti poropiiraiden kanssa joulupöytään pääsystä. Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että molemmat pääsevät. Ohje on viime vuoden Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä, tosin muutin sen suunnilleen kaksinkertaiseksi, jotta sain tehtyä kerralla enemmän.

 

Porosuupalat (n. 49 kpl)

rieskalevyjä (esim. pussillinen Fazerin Rullarieskaa)

150 g kylmäsavuporo(rouhetta)

250 g maustamatonta tuorejuustoa

30 g piparjuuritahnaa (voimakasta)

300 g ranskankermaa

2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi (jos ei ole jo rouheena). Sekoita poro, tuorejuusto, piparjuuritahna, ranskankerma ja persilja täytteeksi. Levitä täytettä rieskoille. Kääri rieskat napakaksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi. Yhdestä Fazerin Rullarieskalevystä tulee n. 7 suupalaa.

 

Ostin piparjuuritahnan Ruotsista ja se sattui olemaan aika voimakasta. En ole aiemmin käyttänyt piparjuuritahnaa, joten Suomesta ostettuja kannattaa varmasti ensin maistella sellaisenaan, jotta tietää paljonko sitä itse haluaa laittaa täytteeseen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.