Viikonloppuna valmistui hervottoman hyvänmakuisia porosuupaloja. Nämä kilpailevat vahvasti poropiiraiden kanssa joulupöytään pääsystä. Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että molemmat pääsevät. Ohje on viime vuoden Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä, tosin muutin sen suunnilleen kaksinkertaiseksi, jotta sain tehtyä kerralla enemmän.
Porosuupalat (n. 49 kpl)
rieskalevyjä (esim. pussillinen Fazerin Rullarieskaa)
150 g kylmäsavuporo(rouhetta)
250 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g piparjuuritahnaa (voimakasta)
300 g ranskankermaa
2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi (jos ei ole jo rouheena). Sekoita poro, tuorejuusto, piparjuuritahna, ranskankerma ja persilja täytteeksi. Levitä täytettä rieskoille. Kääri rieskat napakaksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi. Yhdestä Fazerin Rullarieskalevystä tulee n. 7 suupalaa.
Ostin piparjuuritahnan Ruotsista ja se sattui olemaan aika voimakasta. En ole aiemmin käyttänyt piparjuuritahnaa, joten Suomesta ostettuja kannattaa varmasti ensin maistella sellaisenaan, jotta tietää paljonko sitä itse haluaa laittaa täytteeseen.
0 kommenttia