Näiden poropiiraiden ohje löytyi Kotilieden numerosta 22/2011. Näistä tuli suosikkejani heti ensimmäisellä yrityksellä. Teen näitä aivan varmasti jatkossakin aina, kun tarvitaan suolaista herkkua kahvipöytään. Muuntelin ohjetta jonkin verran tahallaan ja tahattomasti, lopputulokseen päästiin tällä ohjeella:
Poropiiraat (n.17 kpl)
Pohja
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
Täyte
150 g purjoa
1 rlk rypsiöljyä
150 g poron kylmäsavurouhetta
(ripaus suolaa)
ripaus rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
3/4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
Nypi kylmä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja suola ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina n. 17 muffinssivuokaan (esim. paperivuoat metallikehikossa). Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta vuoat jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Halkaise purjo, huuhtele ja kuutioi. Kuullota purjoa pannulla rypsiöljyssä. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon poron kylmäsavurouhe. Mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita eri kulhossa kananmunat, ranskankerma, maito ja 1/2 dl juustoraastetta. Jaa poroseos muffinssivuokiin pohjien päälle ja valuta päälle munamaitoseosta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Annoin piiraiden hieman jäähtyä paperivuoissa. Ulkonäkösyistä irrotin ne vuoista ennen tarjoilua. Piiraat toimivat hyvin myös lämmitettyinä, joten seuraavalla kerralla teen isomman satsin, jotta voin pakastaa loput vierasvaraksi. Tosin nämä eivät kauaa ehtineet pöydässä vanhentua, olivat sen verran hyviä.
0 kommenttia