Porkkanalaatikko foliovuoassa.

Porkkanalaatikko porkkanaraasteesta

4 marras 2017 | Lämpimät ruoat

Aloitin tänään joululaatikoiden tekemisen pakastimeen. Ensimmäisenä valmistui porkkanalaatikko. Tämän porkkanalaatikon tein ohjeella, jonka löysin kirjasta Joulu – sen historia, askareet ja herkut. Porkkanalaatikosta tuli oikein hyvänmakuista, mutta seuraavalla kerralla teen porkkanaraasteen raastimen pienemmällä terällä. Toki porkkanalaatikon koostumus on makuasia, mutta itse tykkään mieluummin tasaisemmasta koostumuksesta ja isolla terällä porkkanalaatikosta tuli rosoisempaa. Mutta maku oli hyvä ja se on pääasia.

Yhdestä annoksesta tulee 2 litraa porkkanalaatikkoa. Tein laatikon puolen litran foliovuokiin, joista pakastin kolme ja heti syötäväksi jäi yksi. Riisinä käytin tummaa puuroriisiä ja kasvisliemen tein sekoittamalla kasvisliemijauhetta veteen.

 

Porkkanalaatikko

1,5 dl (tummaa) puuroriisiä

5 dl kasvislientä

800 g porkkanoita

5 dl (kevyt)maitoa

2 kananmunaa

muskottipähkinäjauhetta

1 tl valkopippuria

mantelirouhetta

voinokareita

Keitä riisit kypsiksi kasvisliemessä. Riisiä voi keittää niin pitkään, että kaikki kasvisliemi on imeytynyt riisiin. Kuori ja raasta porkkanat ja sekoita raaste keitetyn riisin joukkoon. Vispaa kananamunat yksi kerrallaan maitoon ja sekoita porkkanariisiin. Mausta seos muskottipähkinällä ja valkopippurilla. Kumoa seos voideltuun vuokaan/vuokiin ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Tiputa voinokareita päälle. Paista laatikkoa 160 asteessa 1,5 tuntia. Jos aiot pakastaa porkkanalaatikon, paista sitä silloin vain reilu tunti. Sekä paistetun että raa’an porkkanalaatikon voi pakastaa.

0 kommenttia