Piparminttusalmiakkileivokset salmiakkikuorrutteella koristeena piparminttukaramellirouhetta.

Piparminttu-salmiakkileivokset

27 loka 2013 | Leivokset | 0 Kommenttia

Piparkakkuleivoksista jäi leivoskipinä päälle ja Hopeatoffeen paluusta innostuneena päätin kokeilla tällaisia piparminttu-salmiakkileivoksia. Näistä tulikin aivan syntisen hyviä! Mustan kuorrutteen myötä näistä saa helposti tuunattua myös halloween-leivoksia koristeita vaihtamalla. Pohjassa käytin mausteena salmiakkijauhetta. Sitä oli hiukan haasteellista löytää, mutta lopulta löysin Hockey Pulveri -salmiakkijauhetta pienestä kioskista. Yhdessä purkissa on ruokalusikallinen eli juuri sopiva määrä jauhetta näihin leivoksiin.

 

Piparminttu-salmiakkileivokset (12 tai 15 kpl)

Pohja

3 kananmunaa

1 dl sokeria

3,5 rkl vehnäjauhoja

2,5 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl salmiakkijauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen vaahdon sekaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa lämmin pohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Leikkaa pohja kahteen samankokoiseen osaan.

Täyte

2 dl kermaa

1 purkki vaniljarahkaa

3 tl piparminttuaromia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon sekaan varovasti rahka ja piparminttuaromi. Levitä täyte toisen pohjanpuolikkaan päälle tasaisesti. Laita toinen pohjan puolikas täytteen päälle kakuksi.

Kuorrutus

1 pussi (169 g) Hopeatoffeeta

3/4 dl kermaa

murskattuja polka-karamellejä koristeeksi

Sulata toffee kerman kanssa mikroaaltouunissa 20 sekuntia kerrallaan jokaisen sulatuskerran jälkeen sekoittaen. Levitä seos kakun päälle tasaisesti. Ripottele päälle murskattuja polka-karamelleja. Laita kakku jääkaappiin ja kuorrutteen jäähdyttyä leikkaa kuumalla, isolla veitsellä reunat tasaisiksi ja kakku 12-15 palaksi. Veitsi kannattaa pestä jokaisen leikkausviillon jälkeen kuumalla vedellä. Samalla veitsi kuumenee sopivasti ja kuorrutteen leikkausjäljestä tulee siistimpi.

 

Toffeekuorrutteen levittäminen oli hiukan haasteellista. Kovin kuuma, notkea kuorrute valuu liian helposti reunojen yli kun taas hiukan jäähtynyt, paksumpi kuorrute on vaikeampi saada tasaisesti levitettyä. Kuorrutin kakun ulkona (katetulla terassilla), jolloin kuuma kuorrute levisi helposti ja tasaisesti kakun pintaan, mutta jäähtyi hetkessä jähmeäksi, jolloin kuorrutetta ei ehtinyt juurikaan valua reunojen yli hukkaan.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.