Piparkakkutaikinan tekeminen.

Piparkakkutaikina

20 joulu 2011 | Piparkakut | 0 Kommenttia

Vaaleanpunaisilla hyasinteillä ja piparkakkutaikinalla tulevat parhaat joulun tuoksut kotiin. Hyasintteja meillä jo olikin, mutta piparkakkutaikinan aioin jättää tekemättä. Siinä sitä nyt todistetusti kuitenkin on. Piparkakkutaikinaa. Heti valmistumisen jälkeen kuvattuna ja yön yli jääkaapissa olleena.

Tämä taikina ei nyt kuitenkaan ole piparien leipomista varten. Toki voin niitäkin tehdä, jos tähteeksi jää, mutta ihan muut leivonnaiset on nyt mielessä. Taikinan jatkokäytöstä lisää myöhemmin tällä viikolla. Se täytyy vielä mainita, että kyseiseen tarkoitukseen olisi kelvannut kaupan valmis pakastetaikina, mutta koska piparien tekemisessä parasta on juuri se taikinan keittely ja siitä tulevat tuoksut, niin en todellakaan halunnut ostaa valmistaikinaa.

Paraisten piparkakkutaikinaa on äitini tehnyt niin kauan kuin muistan ja samaa reseptiä käytän minäkin.

Paraisten piparkakut

1,5 dl siirappia *
2 dl sokeria *
250 g voita tai margariiniä *
1 tl kanelia *
1 tl inkivääriä *
1 tl neilikkaa *
0,5 rkl pomeranssinkuorta *
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl soodaa
500 g vehnäjauhoja

Kiehauta *:llä merkityt aineet keskenään ja vatkaa kylmäksi. Lisää kananmunat yksitellen. Lopuksi  lisätään jauhot, joihin on sekoitettu suola ja sooda. Taikina saa kovettua seuraavaan päivään. Piparit paistetaan 200 asteessa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *