Piparkakkupalat

Piparkakkupalat

17 kesä 2021 | Leivokset, Makeat piirakat

Kun tekee mieli jotain hyvää, niin silloin pitää leipoa. Nämä piparkakkupalat olivat nopeasti yllättäneeseen makeannälkään täydellinen ratkaisu. Ne valmistuivat alle tunnissa ja kaikki ainekset löytyivät valmiiksi kotoa. Ja mikä parasta, reseptistä syntyy kokonainen pellillinen ihania piparkakkupaloja, joten eivät ihan heti lopu kesken.

Resepti on napattu taitavan Liisa Westerbergin kirjasta Makeaa Joulua. Resepti löytyy myös Liisan omilta nettisivuilta. Liisa on minulle tuttu Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajana sekä siitä, että hänen ihania reseptijoulukorttejaan on myynnissä Joulureen verkkokaupassa.

Piparkakkupalat

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 dl öljyä
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl kardemummaa
  • 2 dl maitoa (käytin mantelimaitoa)

Kuorrute

  • 60 g voita
  • 500 g tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruuna (käytin 2 rkl sitruunamehua)

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon sulatettu voi ja öljy. Sekoita kuivat aineet yhteen toisessa kulhossa ja lisää vuorotellen maidon kanssa munasokerivaahtoon. Kääntele tasaiseksi ja levitä uunipellille. Paista noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja ennen kuorrutteen levittämistä.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri yhteen. Lisää tuorejuusto ja raasta joukkoon huolellisesti pestyn sitruunan kuori (sitruunankuoren sijaan laitoin 2 rkl sitruunamehua) ja vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja leikkaa leivonnainen ruuduiksi.

Makeaa Joulua, Liisa Westerberg
Piparkakkupalat

Makoisia herkutteluhetkiä!

t. Teija

0 kommenttia