Piparkakkumousse juomalaseissa ja kynttelikkö.

Piparkakkumousse 2

24 marras 2017 | Jälkiruoka | 0 Kommenttia

Tämän piparkakkumoussen resepti löytyi vuoden 2012 Kotilieden Jouluelämää-lehdestä ja valmistin sen pienillä muutoksilla. Tässä moussessa on samat maut kuin eilen kirjoittamassani moussessa, mutta koostumus on erilainen. Tämäkin mousse kannattaa tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin annosastioihin valmiiksi, jotta mousse ehtii hieman jähmettyä.

 

Piparkakkumousse (4-6 annosta)

Muruseos

20 ohutta tai 10 paksua piparkakkua

25 g voita

Mousse

100 g piparkakkusuklaata

2 kananmunan keltuaista

2 rkl sokeria

1 tl kanelia

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl pomeranssinkuorta

0,5 tl inkivääriä

2 dl kuohukermaa

1 dl maitorahkaa

Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi.

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa 20 sekuntia kerrallaan joka välissä sekoittaen. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseen keltuaiset, sokeri ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita seokseen maitorahka. Vaahdota kerma ja nostele lopuksi suklaaseoksen joukkoon.

Laita annosastioiden pohjalle muruseosta ja sen päälle moussea. Tee toiset samanlaiset kerrokset ja ripottele lopuksi muruseosta moussen päälle. Laita mousse jääkaappin jähmettymään ja odottamaan tarjoilua.

Piparkakkumousse juomalaseissa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.