Kauniita joulupalloja punaisilla kangasnauhoilla.

Pikkujouluilua ja joulupalloilua

9 marras 2015 | Koristeet

Perjantaina olin tämän vuoden ensimmäisissä ja todennäköisesti ainoissa pikkujouluissa. Kyseessä oli kuoromme pikkujoulut. Jouluhörhöilijänä tungen nenäni aina kaikkeen, mikä vähänkin liittyy jouluun, joten huvitoimikunnan jäsenenä olin järjestämässä pikkujouluihin ruokailua ja ohjelmaa. Sekä ruokailu, että ohjelma tuottavat aina päänvaivaa pikkujoulujen järjestämisessä varsinkin, jos budjetti on pieni tai olematon. Kuoron pikkujouluissa olemme aiemmin kokeilleet nyyttäreitä ja pizzojen tilaamista, mutta kummassakin niissä on omat ongelmansa. Roskaruuan tilaaminen ei mitenkään edistä juhlatunnelmaa ja nyyttäreissä taas tuppaa tulemaan päällekkäisyyksiä ruokien suhteen ja ruokaa jää yleensä valtavasti yli.

Tällä kertaa päätimme kerätä jokaiselta 20 osallistujalta 10 € ruokarahaa kultakin ja ostimme tällä rahalla ruuat ja valmistelimme juhlapöydän paikan päällä. Porukkaan mahtui monenmoisia ruokarajoitteitakin, joten ruuan piti olla kaikille sopivaa. Päädyimme tortilloihin, jotka jokainen sai koota pöydästä mielensä mukaan. Pöydässä oli tavallisia ja gluteenittomia tortillalevyjä, jäävuorisalaattia, kurkkua, luumutomaatteja, keltaista ja punaista paprikaa, jauhelihaa, kanasuikaleita, tofukuutioita, ananasta, oliiveja, laktoositonta ja tavallista juustoraastetta, salaattijuustoa, tomaattisalsaa, kermaviilidippiä ja maissilastuja. Pikkunaposteltavaksi ostettiin lisäksi suklaata, pähkinöitä, viinirypäleitä ja suolatikkuja sekä kahvin kanssa joulutorttuja ja piparkakkuja. Kaiken tämän päälle tarjolla oli alkudrinkki ja jokaiselle noin kaksi lasillista viiniä. Alkudrinkin teimme sekoittamalla kuohuviiniin tilkan alkoholitonta glögiä. Olin itsekin yllättynyt, miten paljon ruokaa saimme vähällä rahalla. Ruokaa riitti hyvin, sitä jäi vähän tähteeksikin, mutta ei mitään mahdotonta määrää, niin kuin nyyttäreistä yleensä jää.

Ohjelmanumeroksi tein Bumtsi-bum-kilpailun vanhan kunnon tv-ohjelman säännöillä. Arvattavina lauluina oli joululauluja. Tulostin arvattavat sanat A4-paperille ja kiinnitin niitä seinään teipattujen numeropahvien päälle sitä mukaa kun numeroita arvattiin. Voittajajoukkueen paras selvitettiin vielä eri kilpailulla. Kirjoitin Joulupukki-laulun sanat pienille papereille, yhden sanan jokaiseen paperiin. Hämäyksen vuoksi laitoin joukkoon 5 ylimääräistä sanaa. Kilpailijoiden piti järjestää laulun sanat oikeaan järjestykseen, erotella ylimääräiset sanat pois ja ensimmäisenä laulun valmiiksi saanut kilpailija voitti pelin.

Pikkujoulujen lisäksi ehdin viikonloppuna tutkailla hieman joulukoristevarastoani. Täytyy myöntää, että se on aika laaja. Toki joka vuosi joutuu heittämään jotain rikkoutunutta pois, jouluvalot tuntuvat hajoilevan useimmin. Joulupalloja minulla on suunnilleen joka väriä, mutta minulla on ollut ikävä samantyylisiä palloja, mitä meillä oli lapsena kotona. Sellaisia vaaleita, joissa oli hyvin jouluinen maisema- tai fiilistelykuva molemmin puolin palloa. Niitä ei ollut montaa, ehkä 3 tai 5, mutta minusta ne ovat kauneimmat joulupallot mitä olen koskaan nähnyt. Ne ovat äidilläni edelleenkin. Ihan samanlaisia en ole missään nähnyt, mutta Jyskissä tuli viikonloppuna vastaan samantyylisiä palloja kuuden kappaleen pakkauksissa, joten tänä vuonna meidän joulukuusessa nähdään unelmieni joulupalloja. Näitä palloja oli kaupassa neljää erilaista pakkausta, kahdenlaisia palloja jokaisessa pakkauksessa. Ostin kolme erilaista settiä eli yhteensä kuutta erilaista joulupalloa 3 kappaletta kutakin.

Joulupallo, jossa on maisemakuva.
Joulupallo, jossa on joulupukin kuva ja punainen kangasnauha ripustuslenkkinä.
Joulupalloja joulupukkien kuvalla.
Joulupalloja ja ruskea devon rex -kissa.

0 kommenttia