Pehmeät piparkakkupalat punaisella ja vihreällä sokerikuorrutteella.

Pehmeät piparkakkupalat

19 marras 2017 | Makeat piirakat | 0 Kommenttia

Piparkakkupalojen resepti löytyi vuoden 2015 Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehdestä. Tuplasin alkuperäisen ohjeen, jolloin yhdestä annoksesta tulee näppärästi pellillinen leivonnaisia. Näissä mokkapalojen tyylisissä leivonnaisissa maistuvat piparkakun mausteet ja parhaimmillaan ne ovat tuoreena kylmän maidon kanssa. Näitä on mahdotonta syödä vain yksi.

 

Pehmeät piparkakkupalat

4 kananmunaa

3 dl fariinisokeria

100 g sulatettua voita

1 dl öljyä

5,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

1 rkl vaniljasokeria

2 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

1 tl pomeranssinkuorta

2 dl maitoa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita munaseokseen voi ja öljy varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotelleen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä taikinalevy. Koristele levy sokerikuorrutteella. Leikkaa levy neliöiksi tai ota muotilla kuvioita.

Piparkakkupalat ennen leikkaamista.

Pehmeät piparkakkupalat levy ennen leikkaamista.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.