Tämän vuoden Leivotaan-lehden joulunumerossa on tämä ihana puolukkasuklaakakun ohje. Yllätyin, kuinka hyvin puolukka ja suklaa sopivat yhteen. Minä en edes pidä puolukoista ja silti tämä kakku on mielestäni erinomainen!
Alkuperäisessä ohjeessa kakun väliin ja päälle tuli sokeroituja puolukoita, mutta en kuitenkaan sokeroinut marjoja, vaan laitoin ne kakkuun suoraan pakastimesta jäisinä.
Pehmeä puolukkasuklaakakku
Kakkupohja
2,5 dl sokeria
2,5 dl vaaleita, puolikarkeita speltti- tai vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
200 g pehmeää margariiniä tai voita
4 kananmunaa
Kakun täyte ja kuorrutus
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g mascarponetuorejuustoa
Kakun väliin ja päälle
n. 1,5 dl puolukoita
Valmista kakkupohja. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan pehmeä margariini ja kananmunat. Sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle tai jaa se kahteen samankokoiseen voideltuun vuokaan. Paista 190 asteessa (kiertoilmauunilla 165 asteessa) noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kakun täyte. Vatkaa kerma, lisää sokerit ja mascarpone. Jos paistoit kakkupohjan pellillä, jaa se nyt kahteen samankokoiseen osaan. Levitä puolet täytteestä toisen kakkupohjan päälle. Ripottele päälle puolet puolukoista. Nosta toinen kakkupohja päälle. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle ja ripottele puolukat koristeeksi.

0 kommenttia