Pätkis-toukkapussi vauvan päällä.

Pätkis-toukkapussi

12 syys 2020 | Askartelut & Käsityöt, Lahjat

Sukuumme syntyi vauva ja hänen äidillään oli toiveena neulottu toukkapussi. En tietenkään halunnut mennä sieltä, missä aita on matalin, vaan päätin neuloa Pätkis-toukkapussin Oma Pätkis -nutun ohjetta muunnellen. Oma Pätkis -nuttu sijoittui viidenneksi Novitan, Fazerin ja Pirkka-lehden järjestämässä Karkkineule-kilpailussa vuonna 2014. Alkuperäisen ohjeen on suunnitellut Marjo Larm ja ohjeeseen pääset klikkaamalla tästä.

Ohjeen 7 veljestä -lankaa ei enää löytynyt sopivan ruskeana mistään, joten oli pakko etsiä korvaava lanka, jotta toukkapussista tuli Pätkiksenruskea. Lankana käytin Drops Baby Merino -lankaa, jonka neuloin kaksinkertaisena. Tällöin silmukkamääräksi kävi juuri sama, mikä oli ohjeessakin. Ruskeaa lankaa kului 203 g ja valkoista 112 g.

Muutin ohjetta toukkapussiin sopivaksi jättämällä neuleesta hihat pois. Yläosan neulominen helpottui tällöin. Neuloin toukkapussin saman levyisenä koko matkalta. Hupun alkaessa päättelin kummastakin reunasta 17 silmukkaa ja jatkoin hupun neulomista joustinneuleena. Hupun reunan neuloin samalla tavalla kuin nappikaistaleenkin. Pätkis-tekstin tein ohjeesta poiketen neulomalla, mutta siinä oli niin valtavan suuri työ, että seuraavaa toukkapussia tehdessä aion suosiolla ommella tekstin jälkikäteen. Oma-teksti on ommeltu ristipistoin. Toukkapussin pituus kaulaan asti on 50 cm ja hupun pituus on 20 cm, joten kokonaispituudeksi tuli 70 cm.

Toukkapussia on mukava neuloa (varsinkin kun tekstin ompelee jälkikäteen) ja sen ehtii vielä tehdä syys- tai jouluvauvalle lahjaksi. Minun tekemäni toukkapussin omistaja on kuvassa 3 päivän ikäinen. Hän oli kuulemma rauhoittunut saman tien, kun oli päässyt pussin sisälle. Olen tämän söpöläisen isotäti. ? Vauvan päällä toukkapussi on niin, että alaosa on käännetty alle. Tämä toukkapussi on käyttökelpoinen useamman kuukauden, sillä neule joustaa sivusuunnassa todella hyvin ja jalkopäässä on kasvunvaraa myös.

Pätkis-toukkapussi

0 kommenttia