Pähkinänsärkijä koristeet

Pähkinänsärkijät

8 marras 2021 | Koristeet

Pähkinänsärkijäkoristeet ovat olleet Suomessa varsin harvinaisia, mutta viime vuosina ne ovat alkaneet yleistyä joulukoristeina. Pähkinänsärkijöillä on pitkä historia Euroopassa. Nukkemaisella pähkinänsärkijällä pähkinä rikotaan laittamalla pähkinä nuken leukojen väliin ja painamalla selässä olevaa vipua, jolloin leuat menevät kiinni. Nykyään myynnissä olevat pähkinänsärkijänuket on tarkoitettu koristeiksi, eikä niillä kannata särkeä pähkinöitä.

Pähkinänsärkijä symboloi esivaltaa, jonka edustajat ovat kautta aikojen saaneet monta kovaa pähkinää purtavakseen. Tästä syystä pähkinänsärkijöiden hahmot ovat esittäneet yleensä kuninkaallisia ja sotilaita. (Wikipedia)

Pähkinänsärkijät mainitaan eurooppalaisessa kirjallisuudessa jo 1300-luvulla, mutta tunnetuin tarina lienee E.T.A. Hoffmannin kirjoittama satu Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas vuodelta 1816. Tšaikovski sävelsi sadun pohjalta baletin Pähkinänsärkijä. Sadun ja baletin ansiosta pähkinänsärkijänuket ovat tulleet tunnetuiksi joulukoristeina ja ovat monissa maissa hyvinkin suosittuja koristeita.

Joulureen verkkokaupassa on myynnissä koko ajan vaihtuva kokoelma pähkinänsärkijöitä. Tällä hetkellä (lokakuu 2021) valikoimissa on monia Kurt S. Adlerin Hollywood-sarjan pähkinänsärkijöitä sekä edullisempia brändittömiä särkijöitä. Kaikki särkijät ovat koristeina upeita ja yhtä kestäviä, mutta Adlerin särkijöissä on selvästi enemmän yksityiskohtia.

Joulureen ajantasaisen valkoiman pääset näkemään klikkaamalla tätä linkkiä.

Tässä muutamia esimerkkejä tällä hetkellä myynnissä olevista pähkinänsärkijöistä.

Pähkinänsärkijä Herttakuningatar
Pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Liisa Ihmemaassa pähkinänsärkijä
Pähkinänsärkijä
Istuva pähkinänsärkijä

0 kommenttia