Päärynäkonjakkitryffelit ja punainen ruusu.

Päärynäkonjakkitryffelit

11 syys 2018 | Makeiset

Kirjastosta löysin pari kirjallista makeistenteko-ohjeita. Toinen kirjoista on Päivi Saaren ja Margot Vareliuksen Karkkikirja ja toinen Maria Öhrnin Iki-ihanat karamellit. Kummassakin kirjassa on oikein kivoja makeisten ohjeita ja minä testasin Iki-ihanat karamellit -kirjan päärynäkonjakkitryffeleitä. Annamme mieheni kanssa jokaiselle uudelle reseptille arvosanan 1-10 ja tämä resepti sai arvosanan 11, joten voitte uskoa, että näistä tuli todella hyviä! Tämän viikon lauantainahan vietämme ”100 yötä jouluun” -päivää ja nämä tryffelit sopivat siihen juhlintaan erinomaisesti. Päärynäkonjakkitryffelit olivat helppoja ja nopeita tehdä. Massan ja lopulta makeisten jähmettymiseen meni aikaa, mutta muuten nämä valmistuivat melko vähällä vaivalla.

 

Päärynäkonjakkitryffelit (n. 25 kpl)

200 g tummaa suklaata

3/4 dl kuohukermaa

1 tl hunajaa

25 g huoneenlämpöistä voita

2 rkl konjakkia

2 rkl päärynäsosetta (esim. Piltti)

200 g tummaa suklaata kuorruttamiseen

50 g maitosuklaata koristeluun

Hienonna suklaa mahdollisimman pieneksi rouheeksi ja kaada rouhe kulhoon. Kiehauta kuohukerma ja hunaja ja kaada seos kuumana suklaarouheen päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa kunnolla. Jos seos ei ole tarpeeksi kuumaa, voit lämmittää sitä välillä mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Lisää seokseen konjakki ja päärynäsose. Jäähdytä seosta välillä sekoittaen. Siinä vaiheessa, kun massa ei ole enää kuumaa, voit laittaa sen jääkaappiin jähmettymään vajaaksi tunniksi. Sekoita massaa välillä. Kun massa on muovailukunnossa, pyörittele siitä pieniä palloja. Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Paloittele kuorrutukseen tarkoitettu suklaa ja sulata sitä mikrossa 20 sekuntia kerrallaan joka välissä kunnolla sekoittaen. Kasta tryffelipallot suklaaseen ja nosta jäähtymään leivinpaperin päälle. Kun kuorrutus on hieman jäähtynyt, sulata maitosuklaa ja valuta siitä raitoja tryffeleiden päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Säilytä tryffelit jääkaapissa.

Iki-ihanat karamellit -kirja ja Karkkikirja.

0 kommenttia