Joulukuusi Oulun torilla

Oulussa on jo joulu!

25 loka 2011 | Tunnelma & Perinteet

Täällä Oulussa on jo niin joulu, etten meinaa nahoissani pysyä! Kaupungille, keskelle toria on tuotu valtavan suuri, ihana joulukuusi. Kuusen ympärille on jäädytetty luistinrata. Japanilainen kuvausryhmä on tullut tänne kuvaamaan Pepsi-mainosta ja torille tehty joulu on rekvisiittaa. Mutta voi, niin mieluisaa rekvisiittaa ainakin minun mielestäni! Kävin ihastelemassa toria jo päivällä ja kuusen nähtyäni oli pakko mennä nyt yölläkin katsomaan, miltä siellä näyttää pimeän tullen. Harmikseni mukanani ei ollut kameraa, joten piti tyytyä kännykällä kuvaamiseen.

Kuusen ja luistinradan lisäksi kauppahalli ja kaikki muut ympärillä olevat rakennukset olivat täydessä valaistuksessa ja valojen heijastus näkyi taivaalla jo kaukana, kun lähestyimme toria. Valtavan suuret nosturit, telineet ja valonheittimet eivät näyttäneet niin jouluisilta, mutta se ei minua haitannut, koska katselin vain kuusta ja luistinrataa, jossa luisteli vihreisiin pukeutuneita tonttuja ja talvivaatteissa olevia ihmisiä.

Muut paikalla olleet ihastelijat tiesivät sanoa, että nyt on jo neljäs yö, kun torilla tapahtuu. En tiedä kuinka kauan kuvaukset kestävät, mutta minun on ihan pakko mennä huomennakin ihastelemaan näkyä kunnollisen kameran kanssa. Joulu on tullut!!!

Joulukuusi Oulun torilla yöllä.

0 kommenttia