Tänään tein nyhtökaurarullia muutaman vuoden takaisten porosuupalojen reseptillä. Nyhtökaura toimi rullissa erinomaisesti. Valitettavasti löysin kaupasta ainoastaan sellaisia rullarieskoja, joiden ”parasta ennen” -päiväys on jo huomenna. Rieskat eivät olleet enää riittävän tuoreita ja ne halkeilivat rullatessa. Tämän vuoksi rullista ei tullut pyöreitä, kuten kuvasta näkyy. Maku oli silti erinomainen.
Nyhtökaurarullat (40-50 kpl)
rieskalevyjä (esim. pussillinen Fazerin Rullarieskaa)
150 g maustamatonta nyhtökauraa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g piparjuuritahnaa
300 g ranskankermaa
2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Paista nyhtökaura paistinpannulla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita nyhtökaura, tuorejuusto, piparjuuritahna, ranskankerma ja persilja täytteeksi. Levitä täytettä rieskoille. Kääri rieskat napakaksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi. Yhdestä Fazerin Rullarieskalevystä tulee 6-7 suupalaa.
0 kommenttia