Mustikkakakku ja vaaleanpunainen gerbera.

Mustikkakakku

15 heinä 2020 | Kakut | 0 Kommenttia

Sateisina päivinä on mukava selailla vanhoja joululehtiä. Vuoden 2016 Herkkuleivonta-lehden joulunumerosta löytyi tämä ihana mustikkakakun ohje, jota oli pakko kokeilla. Tähän mustikkakakkuun on lisätty juuri sopivasti appelsiinin makua ja lopputulos oli todella hyvä. Tämä kakku käy kahvipöytään mihin aikaan vuodesta tahansa.

 

Mustikkakakku

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3,25 dl sokeria

2 kananmunaa

1,75 dl maitoa

1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori ja mehu

130 g voita sulatettuna tai 1,4 dl juoksevaa margariiniä

200 g mustikoita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla tai voitele vuoka. Pese appelsiini kuumalla vedellä ja raasta kuori hienolla raastimella, purista mehu. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunat, maito, kuoriraaste, mehu ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi lastalla. Lusikoi taikina vuokaan. Lisää päälle puolet mustikoista. Paista kakkua 175 asteessa n. 15 minuuttia ja ripottele tässä vaiheessa loput mustikoista kakun päälle. Paista sen jälkeen vielä n. 25 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Sen jälkeen siirrä kakku pois vuoasta. Nautiskele lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Mustikkakakku ja vaaleanpunainen gerbera.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.