Munatoti lasikannussa

Munatoti

12 marras 2011 | Juomat

Munatoti eli eggnog on suosittu talvijuoma Pohjois-Amerikassa. Ennen eilistä en ollut koskaan juonut munatotia saatikka sitten valmistanut sitä. No, kerta se on ensimmäinenkin, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Munatotin reseptejä löytyy netistä, kirjoista ja lehdistä yllin kyllin. Tämä resepti on bongattu tämän vuoden Kaikkien aikojen joulu –lehdestä.

 

Munatoti

8 dl maitoa

2 kanelitankoa

10 mausteneilikkaa

2 dl kuohukermaa

4 kananmunaa

5 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1-2 dl rommia, konjakkia tai viskiä (laitoin 1 dl vaaleaa rommia)

ripaus muskottipähkinää

Laita kattilaan maito, kanelit ja neilikat. Kiehauta seos ja keitä matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-4 minuuttia. Anna maustua 10 minuuttia ilman lämpöä. Siivilöi mausteet pois ja kaada maito takaisin kattilaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kevyesti vatkatut kananmunat ja sokerit maitoon. Kuumenna seos, mutta älä keitä. Nosta kattila liedeltä. Lisää lopuksi kermavaahto ja alkoholi. Kaada munatoti tarjoiluastiaan ja koristele pinta ripauksella jauhettua muskottipähkinää.

 

Aika tarkkaa puuhaa oli, mutta valmista tuli. Tuoksut olivat oikein hyvät, koko keittiö tuoksui kanelille! Makukin oli ihan kiva. Tosin pakko myöntää, että näin suuren vaivan jälkeen olisin odottanut jotain mieleenpainuvampaa makuelämystä. Lopputuloksessa oli lisäksi vielä yksi ratkaisevanlaatuinen ongelma. Kun juoma oli ollut hetken aikaa lasissa, alkoi se hyytyä. Ei kiva. Jos haluan munakokkelia, teen munakokkelia enkä munatotia. Teinköhän jotain väärin? Oliko tässä ohjeessa liikaa kananmunaa? Vai mikä meni metsään? Onko teissä lukijoissa munatotikonkareita, jotka osaisivat kertoa ratkaisun tähän ongelmaan? Vai onko tämä juoma vain tarkoitettu juotavaksi yhdellä kulauksella niin, että kananmunat eivät ehdi valmistautua muodonmuutokseen?

Munatoti lasikannussa ylhäältäpäin
Munatoti jalallisessa lasissa

0 kommenttia