Eilen valmistui Suklaa-kirjan ohjeella täydellisyyttä hipova suklaakakku. Ja voi mahdotonta, tämä on tosiaankin ehdottomasti paras suklaakakku mitä olen koskaan leiponut. Saattaa olla jopa paras suklaakakku, mitä olen koskaan edes syönyt. Suklaan ystävät, kokeilkaa ihmeessä!!
Mummon suklaakakku
200 g tummaa suklaata
120 g voita + hiukan vuoan voiteluun
6 kananmunaa
200 g sokeria
70 g Maizenaa + hiukan vuoan jauhottamiseen
lisukkeeksi vaniljakastiketta ja aprikoosimarmeladia
Sulata suklaa vaikkapa mikrossa. Anna sulaneen suklaan hiukan jäähtyä ja sekoita joukkoon huoneenlämmössä pehmennyt voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Maizena ja voi-suklaaseos. Vatkaa tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä, ennen kuin kumoat sen vuoasta. Tarjoile vaniljakastikkeen ja aprikoosimarmeladin kanssa.
Useimmat suklaakakut ovat koostumukseltaa niin tuhteja, että jopa minunlaiselleni suklaafanille viimeiset lusikalliset voivat olla haasteellista syötävää. Täyteläisyydestään huolimatta tämä suklaakakku ei ole lainkaan tunkkainen, vaan sitä tekee mieli koko ajan lisää. Yhdestä kakusta tulee n. 10 palaa, joten kannattaa olla useampi syöjä kakkua tuhoamassa, ettei tule vahingossa itse syöneeksi koko kakkua.
0 kommenttia