Punainen joulupallo kultaisilla koristeilla.

Lisää joulupalloja

29 syys 2011 | Askartelut & Käsityöt, Koristeet

Tässä muutamaa postausta aiemmin kirjoitin tekemistäni joulupalloista. Nyt olen askarrellut niitä lisää ja tältä ne näyttävät. Otsikon yläpuolella oleva pallo on maalattu anilliininpunaisella maalilla. Molemmilla puolilla palloa kulkee kolme punottua kultanarua, jotka yhtyvät pallon ”navoissa”. Nauhat on laitettu kullanvärisillä somistusneuloilla kiinni sieltä täältä. Tämä nauha on ruopuvaa, joten nauhat päät olen liimannut kiinni. Sydän on tehty paljeteista, jotka on tökitty kultaneuloilla palloon. Sydämen ympärillä on kullanhohtoisia pieniä helmiä, nekin kiinni kultaneuloilla. Molemmilla puolin palloa on sama kuva. Ripustuslenkki on kullanvärinen noin puolen sentin levyinen kangasnauha.

Sininen joulupallo valkoisilla ja sinisillä koristella.

Tässä pallossa on sininen pohjaväri. Pallo on kauttaaltaan paljettien peitossa. Joka toisessa rivissä on valkoinen paljetti, kirkas muovihelmi ja hopeinen neula. Joka toisessa rivissä sen sijaan vuorotellen sininen paljetti ja kirkas muovihelmi tai hopeinen paljetti ja valkoinen muovihelmi. Nekin kiinni hopeaneulalla. Ripustuslenkkinä hopeinen kangasnauha.

Violetti joulupallo hopeisilla koristeilla.

Pohja maalattu violetiksi. Hopeiset kiemurtelevat kangasnauhat jakavat pallon pinnan neljään osaan. Violetit paljetit kiinnitetty hopeisilla neuloilla. Ripustuslenkki hopeista kangasnauhaa.

Valkoinen sydänjoulukoriste punaisella sydämellä ja kullanvärisillä somisteilla.

Sydämen muotoinen styrox-kuvio on maalattu valkoisella maalilla. Reunoilla (sauman kohdassa) kulkee kiemurteleva kultainen kangasnauha. Molemmilla puolilla sydäntä sama kuvio: punainen huopasydän, jonka ympärillä kultaiset paljetit kultaneuloilla kiinni. Ostin valmiita huopasydämiä, joissa oli tarrakiinnitys. Tarra kannattaa kuitenkin ottaa pois ja liimata huopasydän suoraan styrox-sydämeen kiinni. Tällöin huopa ei jää irti styroxista ja lopputulos on huomattavasti siistimpi. Ripustusnauhana kultainen kangasnauha.

Punainen sydänjoulukoriste kullanvärisillä, valkoisilla ja punaisilla somisteilla ja puunapilla.

Tämä sydän on maalattu kirkkaanpunaiseksi. Ympärillä kulkee neuloilla kiinnitetty punottu kultanauha, josta myös ripustuslenkki käytännöllisyyden vuoksi. Tämä naru on aika paksua, joten ripustuskohtaan olisi tullut liikaa tavaraa, jos olisin siihen liittänyt vielä toisenkin nauhan. Huopasydämet napilla on yksi yhtenäinen koriste, joita ostin Tiimarista. Näistäkin kannattaa ottaa tarrakiinnitys pois ja liimata suoraan styroxiin.

Oranssi joulupallo kullanvärisillä koristeilla ja joulutähtikuviolla.

Tämä pallo on minun inhokkini, mutta laitan tänne kuvan silti, jos vaikka joku sattuu tykkäämään appelsiineistä niin paljon, että haluaa niitä joulukoristeiksikin. Pohja on siis oranssi. Kultanaruilla pallo on jaettu kolmeen osaan. Jokaisessa osassa keskellä valmis joulutähtikoriste, joka laitettu lehtien alta neuloilla kiinni. Nauhojen ympärille hätäpäissäni piirsin kultatussilla viivat, koska näytti aika alastomalta ilman. Keskellä pohjaa on kultainen paljetti, jonka ympärillä kultapaljeteista muotoiltu ympyrä. Tämä käytännön syistä, jotta narujen liitoskohta näyttäisi siistimmältä. Ripustuslenkkinä kultanauha.

Vaaleanpunainen joulupallo valkoisilla ja hopeisilla koristeilla.

Pallo maalattu vaaleanpunaiseksi. Kiemurtelevalla hopeanauhalla jaettu neljään osaan. Koristeltu valkoisilla, kimaltavilla paljeteilla, joiden päällä valkoinen helmi hopeaneulalla kiinni. Ripustuslenkkinä tässäkin hopeanauha.

Punainen joulusydän kultaisilla koristeilla.

Pohja maalattu kirkkaanpunaiseksi. Sydäntä ympäröi kultainen kiemurteleva nauha. Vuorattu kauttaaltaan kultapaljeteilla, joiden päällä kultainen muovihelmi ja kultaneulalla kiinni. Ripustus tässäkin kultanauhalla.

Valkoinen joulusydän kultaisilla ja punaisilla koristeilla sekä puunapilla.

Sydän on maalattu valkoiseksi ja ympärillä kultainen puolen sentin levyinen nauha, samaa nauhaa kuin ripustuslenkki. Nauhaan kiinnitetty kultaneulalla noin sentin välein vähän isompi kultahelmi. Huopakoriste sama kuin aikaisemmassa sydämessä.

Violetti joulupallo hopeisilla koristeilla.

Pohja violetti. Kiemurtelevat hopeanauhat jakavat pallon neljään osaan. Hopeiset paljetit, joiden päällä violetti helmi ja kiinnityksenä hopeaneulat. Ripustuslenkki hopeanauhaa.

Näitä on todella mukava tehdä. Minulla on tälläkin hetkellä viisi palloa kuivumassa. Ensimmäiset valmiit pallot on laitettu jo uusiin koteihin ja lisää ideoita tulee samalla kun palloihin tökkii neuloja. Askartelukaupoista löytyy mitä ihanampia koristeita palloihin, joten vain oma mielikuvitus on rajana. Netissäkin on jos jonkinnäköistä kauppaa, joista koristeita voi tilata, jos omalta paikkakunnalta ei löydy.

0 kommenttia