Lihapasteijat voitaikinasta.

Lihapasteijat

7 kesä 2012 | Suolaiset leivonnaiset | 0 Kommenttia

Välillä tekee mieli suolaistakin herkkua, niinpä tein lihapasteijoita. Taikinana käytin 1 kg valmiita voitaikinalevyjä ja täyte valmistui suurinpiirtein näin:

400 g jauhelihaa

1 sipuli (ruskistin jauhelihan kanssa)

2 hengen annos keitettyä riisiä

1 keitetty kananmuna kuutioituna

suolaa maun mukaan

mustapippuria maun mukaan

cayennepippuria maun mukaan

 

Kaulitsin voitaikinalevyjä sen verran, että yhdestä levystä sai kolme neliötä. Sitten vaan täyte taikinaneliön keskelle, levy taitetaan kaksinkerroin, haarukalla painellen reunat kiinni ja lopuksi voitelu kananmunalla ennen uuniin menoa. Paistoin 225 asteessa n. 12 minuuttia. Ulkonäköön en ollut tyytyväinen, kauniimpia olisin toivonut, mutta maku oli oikein mainio. Näinä viileinä alkukesän päivinä toimii mainiosti välipalana vaikkapa kaakaon kanssa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.