Välillä tekee mieli suolaistakin herkkua, niinpä tein lihapasteijoita. Taikinana käytin 1 kg valmiita voitaikinalevyjä ja täyte valmistui suurinpiirtein näin:
400 g jauhelihaa
1 sipuli (ruskistin jauhelihan kanssa)
2 hengen annos keitettyä riisiä
1 keitetty kananmuna kuutioituna
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
cayennepippuria maun mukaan
Kaulitsin voitaikinalevyjä sen verran, että yhdestä levystä sai kolme neliötä. Sitten vaan täyte taikinaneliön keskelle, levy taitetaan kaksinkerroin, haarukalla painellen reunat kiinni ja lopuksi voitelu kananmunalla ennen uuniin menoa. Paistoin 225 asteessa n. 12 minuuttia. Ulkonäköön en ollut tyytyväinen, kauniimpia olisin toivonut, mutta maku oli oikein mainio. Näinä viileinä alkukesän päivinä toimii mainiosti välipalana vaikkapa kaakaon kanssa.
0 kommenttia