Pyöreä lehtitaikinaleivonnainen, joulutorttu.

Lehtitaikinaleivonnaisia

10 marras 2017 | Joulutortut

Kokeilin sitten minäkin tehdä lehtitaikinakuusen, kun se on jo niin monessa paikassa tullut vastaan tämän joulun alla. Enkä tyytynyt vain kuuseen, vaan kokeilin myös pyöreää lehtitaikinaleivonnaista  samalla tekniikalla.

Molemmat leivonnaiset tehdään niin, että leikataan ensin lehtitaikinalevystä kaksi halutun muotoista palaa. Sen jälkeen levitetään toiselle levylle täytettä ohuehko kerros ja laitetaan toinen samanmuotoinen levy täytteen päälle. Tämän jälkeen leikataan viiltoja leivonnaisen reunaan ja pyöritetään muodostuneet suikaleet kierteelle. Kuusen latvan tähti tehdään lehtitaikinasta piparkakkumuotilla. Halutessaan leivonnaisen voi voidella kananmunalla. Lopuksi paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Kuuseen laitoin täytteeksi minttusuklaarahkaa, johon sekoitin hieman vihreää elintarvikeväriä. Tämä sopi kuuseen oikein mainiosti, mutta oksien kiertäminen oli hieman haastavaa, kun rahka yritti pursua taikinoiden välistä pois. Pyöreän leivonnaisen täytteeksi laitoin puolukkakirsikkamarmeladia. Päälle voi ripotella vielä tomusokeria ennen tarjoilua.

Lehtitaikinaleivonnainen, joulukuusi.

0 kommenttia