Suklaamuffinssi sulalla sisuksella.

Léan pehmeät suklaamuffinit

19 huhti 2012 | Muffinssit

Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka ihania näistä muffinsseista tuli! Ja minä kun jään aika harvoin sanattomaksi. Léan pehmeät suklaamuffinit -resepti on ystävänpäivälahjaksi saamastani Suklaa-kirjasta.

 

Léan pehmeät suklaamuffinit

120 g extra tummaa suklaata (käytin 86%)

120 g voita

3 kananmunaa

180 g sokeria

40 g jauhoja

Sulata suklaa ja paloiteltu voi vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa tasaiseksi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri keskenään. Lisää jauhot, vatkaa ja yhdistä seos suklaa-voiseoksen kanssa. Jätä odottamaan puoleksi tunniksi. Jaa taikina vuokiin (4-7 kpl). Paista 180 asteessa 12 minuuttia. Ota uunista, anna levätä 5 minuuttia.

 

Näiden muffinssien kuuluu jäädä keskeltä löysiksi, kuten kuvasta näkyy. Ovat niin suklaisia ja herkullisia, että toimivat erinomaisesti myös jälkiruokana vaikkapa vaniljajäätelöpallon kanssa. Paras vuokavaihtoehto olisi silikonivuoat, jotta muffinssit saa helposti irti niistä ennen tarjoilua. Itse tein isoissa paperivuoissa, joista irtosivat kunnolla vasta jäähdyttyään. Jos muffinssit ehtivät jäähtyä, niitä kannattaa käyttää mikrossa n. 20 sekuntia juuri ennen tarjoilua. Näiden herkkujen juju kun on nimenomaan se vetelä sisus. Ohjeen reseptillä piti tulla 4 muffinssia, mutta minulla niitä tuli 7. Vuoat olisi voinut täyttää täydemmiksikin, sillä taikina ei juurikaan kohonnut uunissa. Toisaalta koko oli mielestäni sopiva, koska nämä ovat niin täyteläisen suklaisia, että pienempikin määrä riittää.

Kaiken kaikkiaan aivan loistava resepti. Näitä tulen varmasti tekemään jatkossakin sekä kahvipöytään, että jälkiruuaksi!

Pehmeät suklaamuffinssit sinisissä paperivuoissa.

0 kommenttia