Kakkupapereista ja kiiltokuvista tehdyt hopeiset laskostetut enkelit

Laskostetut enkelit

28 syys 2020 | Askartelut & Käsityöt, Koristeet

Joulureen alkuaikoina tein postauksen laskostetuista enkeleistä. Sen jälkeen olen nähnyt samalla tyylillä tehtyjä enkeleitä monessa paikassa, jopa jossain kaupassa oli myynnissä tehdasvalmisteisia laskostettuja enkeleitä. Päätin siis tehdä näitä enkeleitä uudelleen, enkä siirtänyt alkuperäistä postausta tänne uudistettuun blogiin ollenkaan. Valmiisiin enkeleihin voi laittaa ripustusnarun yläreunaan ja käyttää niitä koristeena ikkunassa tai joulukuusessa. Ilman ripustusnarua enkelit käyvät vaikkapa joululahjapaketin koristeeksi.

Tein nyt enkeleitä kakkupapereista, askartelupapereista ja tapetista. Papereiden lisäksi enkeleiden askarteluun tarvitsee enkelikiiltokuvia, nauhaa tai narua sekä liimaa (kuumaliimaa tai jotain muuta nestemäistä jämäkkää liimaa).

Oli paperina mikä hyvänsä, kaikki laskostetut enkelit on tehty samalla tekniikalla. Taittele paperi noin 1 cm levyisille laskoksille haitarimaisesti. Sido laskostettu nippu siitä kohdasta, mihin haluat laittaa enkelin pään, noin kolmasosa paperin koko pituudesta on hyvä kohta. Tee nauhaan vain yksi napakka solmu ja avaa laskokset varovasti. Kun laskokset on avattu, käännä nauhan päät enkelin helmaa kohti ja laita solmukohdan päälle ja ympärille reilusti liimaa. Paina kiiltokuva liiman päälle. Kuumaliimalla tämä käy nopeasti ja helposti, mutta kiiltokuvaa painaessa saa olla tarkkana, ettei polta sormiaan.

Ylimmän kuvan enkelit on tehty hopeisista kakkupaperista. Suurimpaan enkeliin käytetty kakkupaperi on halkaisijaltaan 30 cm, keskikoinen 23 cm ja pienin 18 cm. Suurimman enkelin kiiltokuvan leveys on 12 cm ja pienempien 8 cm. Toisen kuvan enkelit on tehty keskikokoisista kakkupapereista.

Kakkupapereista ja kiiltokuvista tehdyt hopeiset laskostetut enkelit

Tein enkeleitä myös valmiista askartelupapereista, joiden koko oli 20 cm x 20 cm. Tähän voi käyttää melkein mitä tahansa paperia. Paksusta paperista taitteleminen voi olla hankalaa, mutta lopputulos on jämäkkä ja enkeli pysyy helposti muodossaan. Ohuesta paperista sen sijaan on helppo taitella enkeleitä, mutta helman muoto ei välttämättä säily yhtä hyvin, varsinkin jos enkelit on tarkoitus ripustaa roikkumaan.

Askartelupapereista ja kiiltokuvista tehdyt laskostetut enkelit

Seuraavan kuvan enkelit on tehty tapetista, nämäkin 20 cm x 20 cm -kokoisesta palasta. Nämä pysyvät todella hyvin muodossaan. Näihin saa pienetkin tapetinjämät käytettyä tehokkaasti. Ripustuslankakin on helppo laittaa neulalla tapetista läpi.

Tapetista ja kiiltokuvista tehdyt laskostetut enkelit

Laskostettujen enkeleiden lisäksi tein tällaisia kakkupapereista taiteltuja enkeleitä. Lapsuudenkodissani oli isosiskojeni tekemiä kakkupaperienkeleitä ja siksi nämä ovat minulle erityisen nostalgisia. Tällaisen enkelin tekemiseen tarvitaan puolikas kakkupaperi, liimaa (puikkoliima on tähän paras) ja kiiltokuvia. Kakkupaperi taitellaan helman muotoon ja reunat liimataan limittäin toisiinsa kiinni enkelin takana. Lopuksi liimataan kiiltokuva enkelin pääksi. Kun liima on kuivunut, helma avataan niin, että enkeli pysyy pöydällä pystyssä.

Kakkupapereista ja kiiltokuvista tehdyt enkelit.

0 kommenttia