Tähden muotoisia pikkuleipiä, keskellä punainen ja vihreä lasitus.

Lasitähdet

23 kesä 2012 | Pikkuleivät

Näiden ihanien tähtipikkuleipien ohjetta olen silmäillyt tasaisin väliajoin viime syksystä saakka. Nyt sain viimeinkin aikaiseksi tehdä niitä ja kyllä kannatti. Ovat kyllä niin kauniita, että näitä kannattaa tehdä jo vaikkapa pelkästään koristeeksi, eikä makukaan ole yhtään hassumpi. Ohje on kirjasta Joulua! ja se menee muutosteni jälkeen näin:

 

Lasitähdet (n. 50 kpl)
200 g voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja

kovia vadelmapastilleja tai -tikkareita

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi seokseksi. Lisää kananmuna. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin. Kääri se kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään tunnin ajan ennen käyttöä. Kauli taikina vajaan 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla tähtiä ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paina niiden keskelle pienemmällä tähtimuotilla aukko. Hienonna karkit ja nosta karkkimursketta pieni keko jokaisen tähden keskelle. Paista pikkuleipiä n. 6 minuuttia 200 asteessa. Vedä pikkuleivät leivinpaperin kanssa pelliltä pois ja anna niiden jäähtyä paperin päällä.

 

Vadelmakarkkien puuttuessa tein karkkimurskeen Muumi-tikkareista. Makuina olivat päärynä ja mansikka. Sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin näin kesällä, mutta joulua varten aion etsiä vadelmakarkkeja, koska niiden maku on jouluisampi. Näistä tuli kauniita ja hyviä ja olivat paljon helpompi tehdä, kuin mitä etukäteen kuvittelin.

Tähden muotoinen pikkuleipä, jonka keskellä punainen lasitus.

0 kommenttia