Poronsarvikoruja

Koruja poronsarvista

8 loka 2020 | Lahjat

Jouluiset korut ovat aina olleet lähellä sydäntäni, niin kuin joulu nyt muutenkin. Erityisesti korvakoruista pidän todella paljon ja ostan jouluisia korvakoruja aina, kun niitä jostain löydän. Juhlavia ja tyylikkäitä jouluisia korvakoruja onkin sitten hieman hankalampi löytää, ihan aina kun ei ole sopiva tilanne pitää kulkusia tai kimaltavia joulukuusia korvissa. Poronsarvista tehdyistä korviksista tulee ihan väkisinkin joulu mieleen, mutta ihan yhtä hyvin niitä voi käyttää ympäri vuoden. Olen nyt pitänyt Luonivan poronsarvikorvakoruja jo viikon yhteen putkeen eli siitä hetkestä, kun sain ne.

Luoniva-brändin takaa löytyy kuusamolainen 32-vuotias kahden lapsen äiti Tiina Niva. Hän on aina pitänyt askartelusta, lähinnä paperiaskartelusta korttien ja kalentereiden parissa. Idea poronsarvikorujen valmistamiseen tuli hyvin läheltä, sillä Tiinan isällä oli korujen tekoon sopivia välineitä valmiiksi. Isä oli jo pitkään tehnyt aikansa kuluksi koruja ja käyttötarvikkeita puusta, poronsarvista ja kivistä Etelä-Kuusamossa vanhassa navetassa ja maalaistalon pannuhuoneessa. Vanha navetta on jo vuosia sitten romahtanut maan tasalle, mutta Tiinalla on edelleenkin tallessa ja käytössä lapsena saatu poronsarvesta valmistettu kaulakoru.

Viime kesänä Tiina pyysi isäänsä opettamaan, miten tehdään kuksa ja siitä innostus luonnonmateriaalien työstämiseen lähti. Isältä löytyi hallistaan läjä poronsarvia ja Tiina käsittelyssä niistä alkoi pikkuhiljaa muodostua palloja, joista valmistui ensimmäinen korvakorupari. Ensimmäisten korvisten jälkeen kiinnostus poronsarvien työstämiseen lisääntyi ja Tiina alkoi suunnittelemaan erilaisia koruja. Myös Tiinan mies, Mikko Luoma-Keturi, innostui tekemään koruja ja on jopa suunnitellutkin muutaman korumallin. Nyt Luonivalta on tullut ensimmäinen korvakorumallisto, joka tulee myyntiin Joulureen ensi viikolla avautuvaan verkkokauppaan, Joulureki SHOPiin. Korujen metalliosat ovat hopeaa, mutta tilauksesta koruja saa myös kirurginteräksestä tehtynä. Koruista välittyy pohjoisen henki. Tiinalla on haaveissa laajentaa materiaalivalikoimaa myös eri puulajeihin ja muutkin luonnonmateriaalit kiinnostavat. Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea Luonivalta vielä tuleekaan, sillä alku on erittäin lupaava.

Luonivan tarinaa voi seurata Instagramissa ja Facebookissa. Joulureki SHOPin avautumista voi seurata Joulureen Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä sekä tietenkin täällä blogissa.

Poronsarvikorvakorut roikkuva pallo
Poronsarvikorvakorut puolisydän
Poronsarvikorvakoru sydän pieni
Poronsarvikorvakoru neliöt

Kuvat: Luoniva

0 kommenttia