Rankka kutsumus -kirja

Kirjasuosituksia

26 loka 2019 | Kirjat

Vaikka Joulureki on nyt luovalla tauolla, halusin silti tulla kertomaan eräistä kirjoista, jotka ovat koskettaneet minua hyvin paljon ja auttaneet minua järjestelemään arvomaailmaani uudestaan. Kyseessä ovat Kaarina Davisin kirjoittamat kirjat Rankka kutsumus, Irti oravanpyörästä, Toisinnäkijän päiväkirja ja Toinen tie. Mikään ei ole aiemmin vaikuttanut minuun niin voimakkaasti kuin nämä kirjat. Voin lämpimästi suositella Kaarinan kirjoja itselle tai läheiselle joululahjaksi. Kirjoja pystyy helposti tilaamaan Kaarinan nettisivuilta täältä. Kaarina kirjoittaa myös blogia, jota pääset lukemaan täältä.


Rankka kutsumus – Sairaanhoitajan päiväkirja
 (2007) kertoo sairaanhoitajan arjesta. Vaikka kirja on kirjoitettu toistakymmentä vuotta sitten, on sen sanoma yhä erittäin ajankohtainen. Kirja valittiin Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi ilmestymisvuonnaan ja se sai Mielenterveysseuran tunnustuspalkinnon.

kuva: http://www.kaarinadavis.com/p/rankka-kutsumus.html

Irti oravanpyörästä -kirja.

kuva: http://www.kaarinadavis.com/p/irti-oravanpyorasta.html

Irti oravanpyörästä (2010) kertoo nimensä mukaisesti oravanpyörästä hyppäämisestä ja elämän yksinkertaistamisesta. Vaikka ei tekisikään yhtä isoa muutosta kuin Kaarina on tehnyt, tästä kirjasta saa paljon vinkkejä kiireettömämpään ja vähemmän stressaavaan elämään. Tämän kirjan luin ensimmäisenä ja se antoi minulle paljon ajateltavaa. Olen onnellinen, että löysin tämän kirjan. Tämän jälkeen luin muutkin Kaarinan kirjoittamat kirjat.

Toisinnäkijän päiväkirja -kirja.

kuva: http://www.kaarinadavis.com/p/toisinnakijan-paivakirja.html

Toisinnäkijän päiväkirja (2013) kertoo Kaarinan elämästä maalla ja luonnossa. Tämä on kiehtova kirja kaikille luonnonystäville niin maaseudulla kuin kaupungissakin. Myös aiempien kirjojen teemat ovat voimakkaasti läsnä tässä kirjassa. InnoOmnia on valinnut Kaarinan vuoden 2012 Toisinnäkijäksi.

Toinen tie -kirja.

kuva: http://www.kaarinadavis.com/p/mita-kaikkea-voi-tapahtua-ihmiselle.html

Toinen tie – tietokirjailijan elämää (2019) ilmestyi muutama kuukausi sitten. Kirja käsittelee kirjailijan työtä ja siinä samalla kertoo luonnonläheisestä elämästä. Itselleni tämä kirja antoi paljon uutta tietoa, sillä haluaisin niin kovasti olla kirjailija, mutta en ole tätä ennen tiennyt kirjan julkaisuun liittyvistä asioista yhtään mitään. Tämä kirja on nautinnollista ja ajatuksia herättävää luettavaa heillekin, jotka eivät kirjan kirjoittamisesta haaveile.

Päätökseni Joulureen tauosta on tehnyt hyvää ja syksyni on ollut stressittömämpi kuin aikaisemmat. Toki stressittömyyteen on muitakin syitä. Stressin takia karsin kaiken ylimääräisen elämästäni ja nyt on ollut hyvä aika miettiä, mitä asioita kaipaan takaisin elämääni, jos stressiä ei olisi. Joulurekeä kaipaan. Tällä hetkellä ajattelen, että ensi vuonna alan taas kirjoittaa Joulurekeen enemmän, mutta haluan tehdä sen ehkä hiukan eri tavalla kuin aiemmin. Minua on alkanut suuresti ahdistaa materialismi yleensäkin ja jouluun liittyen vieläkin enemmän. Joulussa minulle on aina ollut tärkeintä tunnelma ja perinteet, rauha ja hyvä olo. Jatkossa haluan Joulureen kirjoittamisessa nostaa jalustalle nämä minulle tärkeät arvot entistäkin voimakkaammin ja tehdä oman osuuteni joulun materialistisuuden vähentämiseksi. Mutta nämä tosiaan ovat tällä hetkellä alustavia suunnitelmia ja aika näyttää mihin suuntaan Joulureen tulevaisuus ohjautuu. Uskon kuitenkin Joulureellä vielä olevan tulevaisuutta.

Ihanaa jouluodotusta kaikille!

  1. Teija

0 kommenttia