Illat ovat pimenemässä ja syyskuu saapunut. Vaikka päivät ovat vielä aurinkoisia ja kauniita, tekee mieli leipoa jotain talvista ja jouluista. Nämä kaurakeksit sopivat koristelua vaihtamalla ihan mihin vuodenaikaan tahansa, mutta parhaimmillaan ne ovat syksyllä kynttilän valossa hyvää leffaa katsellessa.
Viime vuoden suosikkijoululehdekseni nousi Leivotaan-lehden joulunumero, josta löytyi toinen toistaan houkuttelevampia herkkuja. Olenkin testannut lehdestä jo useampaa reseptiä, mutta nämä kaurakeksit ovat suosikkini. Keksit ovat todella helppoja tehdä ja valmistuvat nopeasti. Aineksetkin ovat sellaisia, joita useimmiten löytyy kaapista ilman erillistä kauppareissua.
Kaurakeksit n. 30 kpl
150 g voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl vaaleaa siirappia
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivat ainekset yhteen. Lisää kuivien ainesten joukkoon voisula ja siirappi. Sekoita taikinaksi. Lusikoi leivinpaperoiduille pelleille taikinasta kekoja. Jätä leviämisvaraa. Kekseistä tulee sopivankokoisia, kun laitat 9 keksiä yhdelle pellille. Paista uunissa 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Koristele jäähtyneet keksi esimerkiksi suklaasulalla ja strösseleillä. Keksit tosin maistuvat ilman koristeitakin.
0 kommenttia