Jouluinen karpalovalkosuklaakakku suklaakoristeilla.

Karpalovalkosuklaakakku

12 loka 2012 | Kakut | 0 Kommenttia

Mitä pidempi nimi, sen parempi kakku, vai? No ainakin tämä kakku on niin hyvä, että se on vahva ehdokas kilpailussa paikasta joulupöydässämme tänä vuonna. Ohje on muunneltu versio viime vuoden Talven juhlat -lehden ohjeesta. Jos omistat kyseisen lehden ja ajatteletkin nyt tehdä kakun sillä ohjeella minun versioni sijaan, niin suosittelen miettimään uudelleen. Alkuperäisen ohjeen kohmeisen karpaloseoksen yhdistäminen sulatettuun valkosuklaaseen nimittäin oli kaikkea muuta kuin hyvä idea. Uskokaa pois, olen kokeillut jo sen… Myös halva-pohja oli melkoinen pettymys. Mutta tällaisella ohjeella onnistui:

 

Karpalovalkosuklaakakku

Pohja

100 g piparkakkuja

75 g digestive-keksejä

75 g voita

Täyte

300 g karpaloita1

½ dl sokeria

4 dl turkkilaista jugurttia

200 g valkosuklaata

6 liivatelehteä

3 rkl limemehua

1 prk (3,3 dl) vaahtoutuvaa Vanhan ajan vaniljakastiketta (Valio)

Kiille

3 dl karpalomehua

(muutama tippa punaista väriainetta, jos mehun väri on laimea)

3 liivatelehteä

Murskaa piparkakut ja digestive-keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi tasaiseksi massaksi ja painele se irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata karpalot huolellisesti vaikkapa mikrossa. Soseuta karpalot. Sekoita karpaloiden sekaan sokeri ja turkkilainen jugurtti. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ja lisää karpaloseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vaahdota vaniljakastike. Kuumenna limemehu. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata limemehun joukkoon. Kaada liivatemehu ohuena nauhana karpaloseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon vaniljakastike. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Taputtele vuokaa reunoilta, jotta täyte levittyy tasaisesti. Nosta jääkaappiin hyytymään 4-6 tunniksi.

Kiilteen voi tehdä heti, kun täytteen pinta näyttää jonkin verran hyytyneeltä. Laita kiilteen liivatelehdet veteen likoamaan. Värjää karpalomehu halutessasi punaisemmaksi. Ota mehusta 3 rkl ja kuumenna se. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata kuuman mehun joukkoon. Lisää liivatemehu kylmän mehun joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada kiille kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään.

Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.