Karpalokakku

Karpalokakku

31 joulu 2015 | Kakut | 0 Kommenttia

Eilen valmistui vuoden 2012 Kaikkien aikojen joulu -lehden ohjeella karpalokakku. Tämä kakku meni maistiaisten jälkeen pakastimeen vierasvaraksi. Kakku on käytännössä maustekakku karpaloilla maustettuna. Karpalot tuovat kakkuun mukavaa kirpakkuutta ja poikkeaa sopivasti muista jouluksi tehdyistä kuivakakuista. Kuivakakku kuvaa karpalokakkua todella huonosti, sillä kakusta tuli oikein mehevä ja kaikkea muuta kuin kuiva. Lehden ohjeesta oli unohtunut uunin astemäärä pois, joten paistoin kakun 175 asteessa.

 

Karpalokakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 ½ tl ruokasoodaa

1 tl neilikkaa

1 tl pomeranssinkuorta

2 tl kanelia

100 g margariiniä (tai voita)

3 dl makeuttamatonta soijamaitoa (tai maitoa)

1 annos kananmunankorviketta (tai 1 kananmuna)

2 dl pakastekarpaloita

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, sooda ja mausteet. Sulata margariini ja jäähdytä se. Lisää jäähtynyt margariini, maito, kananmunankorvike ja karpalot jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 1 tunti. Jäähdytä kakku vuoassa ja kumoa se jäähtyneenä.

Karpalokakku

Kävin vielä näin joulun jälkeen fiilistelemässä Oulun keskustan kauniita jouluvaloja. Tykkään tämänvuotisista jouluvaloista todella paljon. Valoja on runsaasti ja ne on kauniin yksinkertaisesti aseteltu. Nyt kun Rotuaarikin pidetään lämmityksellä sulana, on keskustassa paljon mukavampi liikkua kuin aiemmin. Mielenkiinnolla odotan ensi joulua, kun keskustan uusi ostoskeskus on valmis ja kaikki kadut taas kävelykunnossa.

Oulun rotuaarin jouluvalot.
Tiernapoikapatsas Oulun rotuaarilla

Tiernapoikapatsaan juurelle oli jätetty Bookcrossing-kirja. Kävin vielä myöhemmin katsomassa tilannetta ja kirja oli onneksi kadonnut. Muuten olisin pelastanut kirjan, vaikken itse Bookcrossingiin vielä kuulukaan.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *